Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Sükrü Saracoglu
Fenerbahçe wint in de slotfase
Dirk Pieters

Fenerbahçe deed zaterdagavond een goede zaak aan de kop van het klassement. Met het oog op de titelstrijd wonnen de Gele Kanaries met 4-2 van Antalyspor.

De wedstrijd bleef lange tijd op slot zitten, tot twintig minuten voor tijd stond het nog steeds 0-0. Het doelpunt van Lugano brak de wedstrijd open na 69 minuten. Amper één minuut later zorgde Bieniuk voor de gelijkmaker. Opnieuw één minuut later stonden de supporters van Fenerbahçe opnieuw te juichen na een doelpunt van Tuncay. Dan was het vier minuten wachten op de tweede treffer van Lugano, die de stand op 3-1 bracht. Toch gaven de bezoekers niet op. Met nog negen minuten te gaan bracht Ali de bezoekers weer in de wedstrijd. Het bleef lang spannend tot één minuut voor tijd Alex de 4-2 eindcijfers op het bord zette.

Fenerbahçe blijft door deze overwinning alleen aan de leiding met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Achtervolger Besiktas kan op gelijke hoogte komen, mits een overwinning tegen Trabzonspor. [AN]