Competitie: Süper Lig
Speeldag: Speeldag 8
Galatasaray pakt drie punten op het einde
Dirk Pieters

Het is dan toch nog eens gelukt voor de ploeg van Erik Gerets. De Turkse topclub Galatasaray won het uitduel tegen Erciyesspor met 1-2. Pas in de 88e minuut zorgde Ãœmit Karan voor de winning goal. Door deze overwinning heeft Gerets opnieuw wat ademruimte gekregen.

Iets over het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Het was Ãœmit Karan die de 0-1 op het bord zette. Enkele minuten na het doelpunt moesten de bezoekers met z'n tienen verder. Orhan Ak mocht vroegtijdig gaan douchen. Hij maakte te zijn club moeilijk want tien minuten voor tijd kwam Erciyesspor op gelijke hoogte na een strafschopdoelpunt van Zdravko Lazarov. Met nog twee minuten te spelen liet opnieuw Ãœmit Karan zijn klasse zien. Hij besliste het duel in het voordeel van de bezoekers.

Door deze overwinning stijgt Galatasaray naar de vijfde plaats met vijftien punten. [AN]