Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Duitsland naar halve finales Confed Cup
Anthony Van der Planken

Duitsland naar halve finales

Duitsland heeft zich vanavond geplaatst voor de halve finales van de Confederations Cup. Het gastland klopte in zijn tweede oefeningswedstrijd Tunesië met 3-0, al verdienden de Tunesiërs beter.

Na een evenwichtige eerste helft, was het vreemd genoeg Tunesië dat in de tweede helft kwam opzetten. De bezoekers combineerden beter dan Duitsland, dat erg mat speelde. Toch kwamen de Duitsers – tegen de gang van zaken in – op voorsprong. Een kwartier voor het einde floot Peter Prendergast, de man die op het afgelopen WK de Rode Duivels persoonlijk uit het toernooi trapte, een penalty voor de thuisploeg. Michael Ballack bedankte en trapte de bal hoog en droog in doel. Duitsland kwam eindelijk op gang en scoorde in de slotfase nog twee keer. De eerste treffer was van de voet van Schweinsteiger, de tweede kwam van invaller Hanke.

Duitsland wint zo ook haar tweede groepswedstrijd en is daarmee zeker van de halve finales. De slotwedstrijd tegen Argentinië wordt er wellicht eentje om de groepswinst.