Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Finale
Brazilie wint Confederations Cup
Jimmy Wouters

Brazilië heeft na een zinderende finale opnieuw de Confederations Cup gewonnen De VS leken voor een verrassing te zullen zorgen, maar een spectaculair slot zorgde ervoor dat niet Onyewu, maar wel Kaka mocht vieren.

De Verenigde Staten waren uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Nog voor Brazilië goed en wel wakker was, stond de ploeg al 2-0 achter.

Het was Clint Dempsey die met een gelukkige volley voor het openingsdoelpunt zorgde. Na een messcherpe counter was Landon Donovan in de 27ste minuut verantwoordelijk voor de dubbele Amerikaanse voorsprong.

Brazilië werd verplicht om vol voor de aanval te kiezen. De kanaries kregen een aantal goede kansen, maar doelman Tim Howard bleek onverslaanbaar. Vlak na rust moest de Amerikaanse goalie zich dan toch gewonnen geven op de schuiver van Luis Fabiano.

De Brazilianen bleven echter aanvallen maar Howard gaf, mede met de hulp van de lat, geen krimp. De Zuid-Amerikanen gaven zich echter niet gewonnen en zagen uiteindelijk hun aanvalslust beloond worden. Het was opnieuw Luis Fabiano die voor het doelpunt zorgde.

Vijf minuten voor tijd bezorgde Lucio met een harde kopbal Brazilie alsnog de zege. De VS was nog een keer dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van Onyewu verdween net boven de lat.