U21belBelgië
molMoldavië
Datum: 30/03/2015 20:00
Competitie: EK Beloften
Speeldag: Speeldag 1

Herbeleef België - Moldavië (EK Beloften)

Volg de match tussen België en Moldavië live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Pakken de jonge Rode Duivels het eerste hapje op weg naar het EK 2017 in Polen?
19:55
De ploegen komen het veld opgewandeld. Beide volksliederen zullen nu gespeeld worden. De Moldavische hymne zou geweldig klinken.
1
België U21 - Moldavië O21: 0-0
1
De Belgen hebben de match op gang getrapt.
3
Meteen een eerste grote kans voor de jonge Duivels. Musonda draait mooi weg van zijn tegenstander en steekt dan prima tussendoor op Kabasele. Die verschijnt voor de keeper, zijn schot is net niet genoeg geplaatst.
6
Walem test enkele dingen uit. Ekangamene speelt linksachter, voor hem loopt Musonda in de aanvalslinie op de flank.
7
Kabasele gaat door op rechts en twijfelt niet. Zijn schot gaat voorlangs.
8
Kayembe krijgt veel tijd en ruimte om uit te halen vanop zo'n 20 meter. De Moldavische doelman redt het harde schot prachtig.
10
Musonda heeft er duidelijk zin in. Hij laat zich al enkele keren opmerken met een leuke dribbel.
14

Goal
Doelpunt van Youri Tielemans (Onbekend Onbekend)
Een vrije trap van de Anderlecht-middenvelder waait over iedereen heen, inclusief de doelman. Hij kan er nog wel een vinger tegenzetten maar niet voldoende om de openingstreffer tegen te houden.
16
Goeie omschakeling van België. Kabasale zet het op een lopen en haalt uit van een scherpe hoek. Niet al teveel problemen voor de doelman Mitul.
19
Musonda nog eens met een schot, recht in de handen van de Moldavische goalie.
22
Moldavië komt voorlopig niet in het stuk voor. De Belgen hebben veel balbezit en spelen uitstekend voetbal.
25
Ook de supporters laten zich van hun beste kant zien. Den Dreef is net niet uitverkocht.
27
Geel voor het nummer 5 van de Moldaven
27
Tielemans mag een vrije trap nemen vanop dezelfde plek vanwaar hij daarnet scoorde. Nu vindt hij het hoofd van De Sart, die goed verlengd. De Moldavische doelman heeft een geweldige redding in huis en duwt nog net in hoekschop.
30
Opnieuw gevaar van de Belgen. Een ingestudeerde vrije trap eindigt op het hoofd van Heylen, maar die kan de bal niet naar beneden knikken. Hoog over.
32
Kayembe wordt aangespeeld in de zestien. Hij gaat vlot twee man voorbij maar knalt dan over.
33
Ook de Moldavische nummer 4 gaat op de bon.
35
Kayembe probeert nu zelfs vier man te dribbelen. Dat is net iets teveel van het goede, hij dribbelt de bal over de achterlijn.
37
Een goede aanval van de jonge Duivels. De Sart verlengt de bal tot bij Tielemans die ineens uithaalt. Recht in het midden van het doel.
38
Cissé blijft liggen na een stevig duel. Na wat verzorging kan de verdedigende middenvelder weer verder.
40
Musonda toont zich nog eens met een prachtige Zidane-beweging. De Moldavische verdedigers kunnen zijn rappe beentjes niet volgen.
43
Foket gaat met een mooie beweging voorbij zijn man op rechts. Zijn voorzet bereikt niemand.
44
Beloften-doelman Pirard moet zowaar in actie komen. De voorzet vanop de flank vormt echter geen gevaar en kan hij makkelijk plukken.
45

Goal
Doelpunt van Timothy Castagne (Charni Ekangamene)
Een afgezwaaide hoekschop komt in de voeten van Ekangamene terecht. Die twijfelt niet en haalt uit. Zijn schot lijkt voorlangs te gaan, maar Castagne kan helemaal vrijstaand binnentikken. Castagne leek wel buitenspel te staan.


Scheidsrechter
Rust
België U21 - Moldavië O21: 2-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:50
De Belgen mogen gaan rusten met een oververdiende 2-0 voorsprong. Van in het begin van de wedstrijd bepaalden de jonge Duivels het tempo. Een vrije trap van Tielemans en een intikker van Castagne zorgden voor de ruststand.
21:02
De Moldaven staan al terug op het veld, de Belgen laten nog even op zich wachten.
46
Vervangen Ibrahima Cisse
Ingevallen Andy Kawaya


49
 Gele kaart voor Michaël Heylen
Heylen krijgt als eerste Belg geel.
51

Goal
Doelpunt van Moldavië

54
Tielemans is op de plaats van Cissé gaan spelen om het middenveld. Musonda speelt nu op de 10, Kawaya staat op de flank.
55
Kawaya toont zich voor een eerste keer. Hij neemt iets teveel hooi op zijn vork en loopt de bal over de doellijn.
57
De Moldaven zijn beter uit de kleedkamer gekomen dan in de eerste helft. Het balbezit blijft voor de Belgen maar af en toe komen de bezoekers er nu toch eens uit.
60
Musonda gaat met de bal aan de haal en steekt het hele middenveld over. Uiteindelijk gaat hij zelf zijn kans met een afstandsschot. De bal gaat over en naast.
62
Vervangen Nathan Kabasele
Ingevallen Obbi Oularé

De spits van Club Brugge maakt zijn debuut voor de beloften, Kabasele mag gaan rusten.
65
Musonda maakt bijna letterlijk een gezondheidswandeling door de Moldavische verdediging. Hij legt uiteindelijk de bal breed tot bij Foket. Met een geplaatste bal dwingt hij de bezoekende doelman tot een geweldige redding. De scheidsrechter geeft echter geen hoekschop.
67
Spataru, de kapitein van Moldavië, provoceerde het thuispubliek na zijn aansluitingstreffer. Sindsdien krijgt hij bij elk balcontact heel Den Dreef over zich.
71
Kawaya zet een mooi één-tweetje op maar krijgt de bal dan net iets te diep opnieuw ingespeeld. De Moldavische keeper staat goed op te letten.
73
Kayembe vindt met een voorzet vanop rechts Kawaya. Die neemt de bal ineens op de slof maar ziet zijn volley onderweg geblokt worden.
74
Oularé wordt voor de eerste keer aangespeeld in de zestien meter. Hij komt net niet tot een schot.
75
Kawaya krijgt een open kans voorgeschoteld van Musonda maar hij laat ze liggen. Van dichtbij schiet hij te centraal op de keeper, die wel goed uitkwam.
76
Kayembé geeft op rechts de bal mee met de opkomende Foket. Die mist zijn controle maar probeert de bal toch nog voor te brengen. Via een Moldavisch lichaam gaat de bal in hoekschop. Het hele stadion heeft hands gezien, de scheidsrechter wil er niets van weten.
77
De hoekschop levert ook gevaar op. Musonda kopt de bal goed door, Castagne kan er net niet bij aan de tweede paal.
80
En daar is de zoveelste kans voor de Belgen. Oulare bereikt Castagne, maar die vindt opnieuw de doelman op zijn weg. De rebounds van Heylen en Ekangamene worden afgeblokt.
84
Foket zet zich nog eens goed door op rechts en brengt de bal voor doel. Oularé kan zijn hoofd er niet voldoende tegenzetten.
84
Oularé probeert het dit keer met de voeten. Zijn ietwat geforceerd schot gaat voorlangs.
86
Nog vijf minuten plus extra tijd. Houden de jonge Duivels hun voorsprong vast of valt er nog iets uit de bus voor de Moldaven?
89
Tielemans probeert het met een schot van ruim 30 meter, de bal waait naast en over.
90+1
Er komen drie minuten extra tijd bij.
90+2
Musonda dreigt nog eens met een kopbal. De richting zit goed maar hij kan er niet genoeg kracht achter zetten.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:54
De jonge Duivels winnen hun eerste kwalificatiematch voor het EK zonder problemen. Tegenstander Moldavië bleek meer dan één maatje te klein. Tielemans en Castagne namen de doelpunten voor hun rekening. De score had veel hoger kunnen en moeten oplopen.