Discussieer live mee!
00:00
De spelers staan op het veld, we maken ons op voor negentig minuten topvoetbal.
00:00
De scheidsrechter kennen we nog. Hector Baldassa zal de partij leiden. Hij is de scheidsrechter die tijdens België-China twee Chinezen naar de kleedkamers stuurde.

Deze middag komen de Jonge Duivels weer in actie. Na de winst tegen Nieuw-Zeeland en China zitten ze nu in de kwartfinale. Daarin moeten ze het opnemen tegen Italië. Wij starten omstreeks 12u live bij ons.
Italië: Viviano Emiliano , Motta Marco, Bocchetti Salvatore, De Ceglie Paolo, Criscito Domenico, Cigarini Luca, Nocerino Antonio, Montolivo Riccardo, Giovinco Sebastian, Rossi Giuseppe, Acquafresca Robert.
België: Bailly Logan, De Roover Sepp, Vermaelen Thomas, Simaeys Jeroen, Pocognoli Sebastien, Vertonghen Jan, Haroun Faris, De Mul Tom, Dembele Moussa, Martens Maarten, Mirallas Kevin.
1
Italië trapt de match op gang.
1
Giovinco meteen met een mooie actie, maar de Belgen doorzien zijn doorsteekballetje.
2
Pocognoli dwingt een inworp aan de achterlijn af, maar die levert geen gevaar op.
4
Voorlopig bekampen de ploegen elkaar vooral rond de middenlijn.
4
Haroun wil De Mul bereiken, maar de bal van de Germinal-Beerschot-speler is veel te diep.
5
Vertonghen stuurt Mirallas diep, maar de Italiaanse defensie kan zonder problemen ontzetten.
6
Reuzekans voor Italië !! Giovinco kapt zich mooi vrij in het strafschopgebied, maar schiet onbegrijpelijk in het zijnet. Hier komen de Belgen enorm goed weg!
7
Vertonghen kan op de counter voorzetten, maar doelman Viviano pakt zonder moeite.
8
Acquafresca kan net net koppen op voorzet van Motta.
10
Martens probeert te schieten, maar zijn schot wordt gekeerd door de Italiaanse defensie.
10
Simaeys met een lange diepe bal, maar veel te ver. Viviano raapt op.
12
Motta zet voor, Acquafresca kopt naast. België moet het spel stilaan ondergaan.
13
Pocognoli kan net niet doordringen in het strafschopgebied.
14
Vertonghen schiet vanop de middenlijn, maar Viviano laat zich niet verrassen.
15
België probeert Italië tegen het eigen doel te drukken, maar kansen levert dat vooralsnog niet op.
16
Mirallas houdt drie man aan de praat en schiet op doel. Het schot van de spits gaat naast.
17
Bailly onderschept een voozet van de Italianen.

Goal
Doelpunt van Giuseppe Rossi (Onbekend Onbekend)
Rossi schiet Italië op voorsprong tegen tien Belgen. Vermaelen moet naar de kleedkamers nadat hij de doorgebroken Acquafresca onderuit haalde in het strafschopgebied.
21
Italië tikt de bal rustig rond, België lijkt van slag.
22
Mirallas dwingt een corner af.
23
De corner levert niets op, maar België dwingt meteen nieuwe corner af.
23

Goal
Doelpunt van Mousa Dembélé (Tom De Mul)
Dembele kopt de bal binnen. De bal wordt nog ontzet door Italië, maar de scheidsrechter oordeelt dat de bal achter de lijn was.
25
Motta zet zich door, maar de voorzet wordt ontzet.
26
Dembele speelt ijzersterk. Hij gaat voorbij drie Italianen, maar gevaar levert dat niet op.
27
Giovinco schiet, maar te zwak om bailly te verontrusten.
28
Haroun schiet van ver op doel, maar zijn schot mist elke richting.
29
Martens steekt de bal door, maar de Italiaanse defensie had zijn plannetje doorzien. De Roover haalt de bal daarop in de zestien uit de voeten van Rossi.
31
Motta versiert een corner voor Italië.
32
Acquafresca duikt op voor zijn man, maar schiet hoog over.
33
België blijft ondanks de man minder-situatie goed meespelen.
35
Dembele blijft indruk maken, hij houdt wederom enkele Italianen aan de praat.
36
Bailly onderschept de bal, net voor de aanstormende Giovinco.
37
Motta versiert een vrije trap aan de cornervlag.
38
Martens onderschept de vrije trap en trapt de bal ver weg.
39
Mirallas versiert een vrije trap op een gevaarlijke plaats.
40
Mirallas schiet de bal in de muur, Italië kan opnieuw opbouwen.
41
Verthongen heeft het aan de stok met Rossi,beiden krijgen een uitbrander van de scheidsrechter.
43
Vertonghen schiet de bal op de scheidsrechter. Daardoor kan Giovinco alleen op doel af, maar de Italiaan kent genade en schiet naast.
44
De Roover onderschept een Italiaanse aanval, Bailly ontzet.
45

Goal
Doelpunt van Kevin Mirallas (Onbekend Onbekend)
Een schitterende aanval van België die afgewerkt wordt door Mirallas. De spits van Lille draait weg en schiet de Belgen vlak voor rust op voorsprong
45
Bailly pakt een schotje van Cigarini.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De spelers staan opnieuw op het veld. Kan België met tien man standhouden tegen Italië? België trapt de tweede helft op gang.

Rust
De eerste helft zit er op! België heeft er een knappe eerste helft opzitten, ondanks het feit dat Thomas Vermaelen al snel van het veld moest na een penaltyfout. De strafschop werd omgezet door Rossi, maar een ijzersterke Dembele kopte iets later de 1-1 binnen. Op slag van rust ontplofte het stadion helemaal nadat Mirallas ons land op voorsprong schoot.

47
Haroun begaat een overtreding op Rossi, Italië krijgt een vrije trap.
48
De vrije trap van Rossi wordt weggebokst door Bailly.
49
Bijna 3-1!! Haroun kan vrij inkoppen,maar raakt de bal verkeerd. Dit had misschien wel de 3-1 moeten zijn.
51
Motta schiet voorlangs.
53
Italië scoort, maar het doelpunt van Rossi wordt terecht afgekeurd voor buitenspel.
55
Bailly bokst de bal weg.
55
Simaeys verijdelt in extremis een Italiaanse doelpoging, er volgt een corner.
56
Haroun probeert Dembele te bereiken, mar Viviano onderschept de bal.
57
Rossi krijgt geel wegens een vermeende schwalbe in de zestien. Hij beweert dat Bailly hem onderuit schoof en hij heeft volledig gelijk! Dit was een zuivere strafschop.
60
Bailly bleef een tijdje liggen na het incident met Rossi, maar intussen is de partij opnieuw op gang gefloten.
61
Vervangen Luca Cigarini
Ingevallen Ignazio Abate

61
Vertonghen met een tackle in de zestien, zuiver op de bal!
62
corner voor Italië.
63
Een diepe bal op De Mul wordt in extremis onderschept. Aan de overkant dwingt Italië een nieuwe corner af.
63
Rossi schiet hoog over.
64
Bailly trapt bijna in de voeten van een Italiaanse aanvaller, maar de doelman komt met de schrik vrij.
65
Vervangen Maarten Martens
Ingevallen Anthony Vanden Borre

66
Abate spurt naar de achterlijn, maar hij kan de bal net niet binnen houden door de goede opstelling van Vertonghen.
67
Bailly is geblesseerd en vraagt om een vervanging. Het spel ligt momenteel stil aangezien Bailly niet meer verder kan.
68
Vervangen Logan Bailly
Ingevallen Yves Ma-Kalambay

Bailly moet geblesseerd naar de kant
69
Vanden Borre zet voor, maar Mirallas kan er niet bij.
69
Het spel is hervat
70
Vanden Borre kan vrij voorzetten, maar doet dat niet goed. Aan de overzijde staat De Mul een corner toe.
71
De corner levert geen gevaar op. Ma-Kalambay mag intrappen.
72
Italië drukt nu door en België moet terug. De Duivels houden vooralsnog wel stand, onder leiding van een beresterke Dembele.
74
Anthony Vanden Borre blundert en trapt naast de bal. De Roover kan niet anders dan een strafschopfout maken. Penalty voor Italië dus.
75

Goal
Rossi schiet de penalty binnen.
77
Giovinco gaat door, maar begaat een fout. België kan even naar lucht happen.
78
Vanden Borre versiert een vrije trap aan de cornervlag.
79
Abate snelt Pocognoli voorbij, maar de voorzet wordt ontzet.
80

Goal
Doelpunt van Mousa Dembélé (Onbekend Onbekend)
Dembele houdt de volledige Italiaanse ploeg aan de praat en schiet knap binnen. Dembele speelt op een buitenaards niveau!
80
 Rode kaart voor Emiliano Viviano
De potjes koken over. Viviano krijgt rood na een opstootje met Mirallas.