Datum: 15/10/2013 21:00
Competitie: WK 2014 Brazilië
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Ramsey zet kleine domper op Belgisch feest
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Ramsey zet kleine domper op Belgisch feest
Foto: © SC

De Rode Duivels hebben hun WK- campagne niet met een overwinning kunnen afsluiten. De troepen van Wilmots domineerden en voetbalden voldoende kansen bijeen om zeker vijf keer te scoren maar dat gebeurde niet en één minuut voor tijd zette Ramsey de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

Robby Morren, Manu Gonzalez en Sander De Graeve in Brussel

Wilmots roteerde. In vergelijking met de wedstrijd in Kroatië mochten vijf nieuwe spelers de kroon op het werk zetten: Vermaelen, Mirallas, Pocognoli, Dembele en Chadli. Hazard, Defour, Lombaerts, en Vertonghen aanschouwden hun collega's en het dolenthousiaste publiek vanop de bank.

Van bij de aanvang namen de troepen van Wilmots het heft in handen. Veel balbezit en veldoverwicht leverde het wel op maar het volledig roodgekleurde Koning Boudewijnstadion moest wel twintig minuten wachten op de eerste echte kans. Lukaku besloot vanuit de schuine hoek op doelman Hennessey. Minuten later trapte een bedrijvige Mirallas, die eerder zijn klasse al etaleerde met een prachtig hakje, in het zijnet.

Voetbalgoden houden Wales overeind

De roodhemden kwamen pas echt op dreef in het slot van de eerste helft. Alderweireld zette zijn tegenstander op magistrale wijze in de wind en knalde op de onderkant van de lat, Mirallas trof het zijnet voor de tweede keer in de herneming. Ook De Bruyne haalde uit en Lukaku kopte net naast. Wales mocht de voetbalgoden danken dat het de kleedkamer kon opzoeken met een 0-0 op het scorebord.

Alors on danse

Nadat Stromae tijdens de rust het beste van zichzelf had gegeven met onder meer Alors on danse, leken de troepen van Wilmots naar een nieuwe zege te dansen. De kansen stapelden zich op. De Bruyne en Lukaku trapten over en de mee opgerukte Vermaelen kon niet besluiten.

Na goed tien minuten in de tweede helft mocht Eden Hazard zijn opwachting maken. De naam van de Chelsea-vedette rolde over dik 40 000 tongen. Indrukwekkend. Hij stond nog geen tien minuten op het veld toen hij in zijn ééntje de bezoekende defensie oprolde maar doelman Hennessey kon nog redding brengen met één been. Het betekende slechts uitstel want een minuut later leverde Lukaku een puike assist af op De Bruyne die Mourinho op zijn beurt op het veld van antwoord diende. (1-0)

De score had veel hoger kunnen en moeten oplopen. Mirallas stuitte nog twee keer op de bezoekende doelman en De Bruyne had een tweede keer moeten scoren. Een magistrale omhaal van Witsel had altijd een hit op youtube geweest maar het leer ging net over. Ook bij Wilmots gingen de handen op elkaar voor deze actie.De bondscoach gunde ook Bakkali zijn eerste speelminuten. Met nog een klein kwartier te gaan mocht de de PSV-speler onder luid applaus debuteren.

Ramsey scoort gelijkmaker

Toch werd het nog heet voor de kooi van Courtois die eerst nog uitpakte uit met een prima reflex. Met nog één minuut op de klok gebeurde wat eigenlijk niet had mogen gebeuren: Aaron Ramsey legde de bal voorbij Courtois. Even werd het heel stil. België verdiende de overwinning maar kreeg het deksel in het slot op de neus. De kwalificatie was al een feit, de supporters feesten maar het had nog mooier geweest met een overwinning.

Opstellingen

België België
  Speler G Beoordeel
Courtois Thibaut 90' 6.5
Alderweireld Toby 90' 4.5
Van Buyten Daniel 72' 6
Vermaelen Thomas 90' 6
Pocognoli Sébastien 90' 6
Witsel Axel 90' 7
De Bruyne KevinA 90' 6.5
Dembélé Moussa 90' 5.5
Mirallas Kevin 78' 6
Lukaku Romelu 90' 5
Chadli Nacer 58' 5
  Bank G Beoordeel
Hazard Eden 32' 7
Vertonghen Jan 18' 6
Bakkali Zakaria 12' 6
Wales Wales
  Speler G Beoordeel
Hennessey Wayne 90' -
Richards Ashley 90' -
Gunter Chris 90' -
Collins James   57' -
Taylor Neil 90' -
King Andrew (Andy) 90' -
Vaughan David 90' -
Ramsey AaronA 90' -
Robson-Kanu Hal 87' -
Church Simon 70' -
Bellamy Craig   90' -
  Bank G Beoordeel
Wilson James 33' -
Vokes Samuel 20' -
Wilson Harry 3'  
Herbeleef België - Wales

Vooraf

WK 2014 Brazilië

 Speeldag 11