Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Borås Arena
Goteborg zet druk op Djurgarden
Nils Vanbellingen

In de laatste wedstrijd van de 19e speeldag in de Zweedse Allsvenskan ging IFK Göteborg gisteren met 0-2 winnen bij IF Elfsborg. Dankzij deze zege blijft Göteborg in het spoor van leider Djurgården. Voor Elfsborg is het de tweede pijnlijke nederlaag op rij na de 4-1-pandoering tegen degradatiekandidaat Landskrona.

De wedstrijd kwam pas echt op gang in de tweede helft: voor de rust was er geen enkele kans te zien. Kort na het uur verstuurde Adam Johansson dan een dieptepass richting George Mourad, die van een misverstand tussen Elfsborg-doelman HÃ¥kan Svensson en verdediger Joakim Alexandersson profiteerde en simpel binnenduwde. Vijf minuten voor tijd moest HÃ¥kan Svensson zijn sowieso al ongelukkige wedstrijd voortijdig staken. Nadat de goalie een inzet weggebokst had, hield hij buiten de zestien de return van George Mourad met de handen tegen. De ref trok meteen rood. Drie minuten later besliste Göteborg de wedstrijd, toen Samuel Wowoah een afgeweken vrije trap van de sterk spelende Mourad binnentrapte.

IFK Göteborg blijft zo op één punt van leider DjurgÃ¥rden.  De nummer drie, Helsingborgs IF, volgt op vier punten. Elfsborg blijft in de middenmoot hangen en is nog niet zeker van het behoud.