Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 4
Malmö komt goed weg met gelijkspel
Nils Vanbellingen

In de laatste wedstrijd van de vierde speeldag in de Zweedse Allsvenskan hebben Hammarby IF en Malmö FF 1-1 gelijkgespeeld. Malmö kwam in de eerste helft via Osmanovski op voorsprong, maar Aubynn bracht de thuisploeg vlak na rust weer langszij.

Hammarby was in de eerste helft de gelijke van Malmö, maar toonde opnieuw dat het enorm veel moeite heeft om de netten vinden. Dat de kampioen uit Malmö dit probleem niet had, werd na 26 minuten duidelijk: Afonso Alves troefde op de rechterkant Patrik Gerrbrand af, en zijn voorzet werd aan de tweede paal door Yksel Osmanovski binnengewerkt. Osmanovski was elf minuten daarvoor Niklas Skoog komen vervangen, die aan een botsing met Pétur Marteinsson een sleutelbeenbreuk overhield en vermoedelijk vijf tot zes weken aan de kant moet blijven.

Na de rust schoot Hammarby flitsend uit de startbrokken: na amper drie minuten won Petter Andersson een duel met Osmanovski en zette hij voor naar Jeffrey Aubynn, die het eerste Hammarby-doelpunt in meer dan 400 minuten voetbal tegen de netten schoof. Het was de inleiding van een bijzonder aantrekkelijke tweede helft, waarin vooral Hammarby nog dicht bij de winnende treffer kwam. Een schot van Aubynn werd echter door Louay Chanko van de lijn gewerkt, terwijl Mikael Andersson vanop minder dan twee meter de bal niet voorbij doelman Mattias Asper kreeg. Markus Rosenberg schoot voor Malmö nog op de buitenkant van de paal.

Malmö staat na dit gelijkspel op de vierde plaats met zeven punten, terwijl Hammarby met vijf punten de achtste stek bezet. Kalmar voert de rangschikking aan.