Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 15
Djurgården verrast Elfsborg
viki meeuwis

Gisteren werd de eerste wedstrijd van de vijftiende speeldag in de Allsvenskan op gang getrapt. In die wedstrijd nam Djurgårdens IF het op tegen landskampioen Elfsborg.
Het leek er lange tijd op dat Elfsborg op een zekere zege afstevenden in het Stockholm Stadion. Het mocht niet zijn, toen Thiago Quirino da Silva inviel wist hij de wedstijd te doen kantelen in het voordeel van de thuisploeg.

Met nog een kwartier te spelen besloot het trainersduo van Djurgården, Jónsson en Lindholm, om de Braziliaan Thiago het veld in te sturen. Een goede keuze want drie minuten voor het einde van de wedstrijd wist hij eerst de gelijkmaker te scoren. In toegevoegde tijd wist hij ook een goede pass te geven naar Toni Kuivasto die een prachtdoelpunt maakte dat Djurgården de overwinning bezorgde.

Djurgården won hoewel het er lang naar uitzag de Elfsborg de zege op zak had. Al na drie minuten ging het aan de leiding toen nieuwkomer Fredrik Berglund een goal wist te maken. Na deze eerste treffer nam Elfsborg de wedstrijd compleet in handen. De bezoekers waren de beste ploeg gedurende grote delen van de wedstrijd. Djurgården kende grote problemen met combneren en in de aanval. Meer dan verdedigigen zat er bij momenten niet in voor de ploeg uit Stockholm. De thuisploeg gaf echter niet op en bleef naar oplossingen zoeken. Die kwam er dus in de persoon van Thiago.

Djurgårdens IF - IF Elfsborg 2-1
Doelpunten: 0-1 Fredrik Berglund (’3), 1-1 Thiago Quirino da Silva (’87), 2-1 Toni Kuivasto (’93)
Gele kaarten: DIF: -, ELF: Avdic, Wiland
Scheidsrechter: Martin Ingvarsson
Toeschouwers: 11 733