Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 20
IFK Göteborg houdt titelkansen gaaf
viki meeuwis

Gisterenavond vond de laatste wedstrijd van de negentiende speeldag in de Allsvenskan plaats. IFK Göteborg trok naar Halmstads BK. Göteborg verkocht onlangs zijn topschutter Marcus Berg aan FC Groningen. Het was afwachten hoe ze dit verlies gingen opvangen. Als de wedstrijd tegen Halmstad een maatstaf is, dan staat het team nog mooie tijden te wachten. Al na vijf minuten wist Pontus Wernbloom te scoren na een pass van Adam Johansson. Göteborg speelde met een sterke verdediging, een stabiel en vlug middenveld en vlot spel op de flanken.

Vlak na de rust moest Halmstad van keeper verwisselen nadat Magnus Bahne een blessure opliep aan de rechterknie in een luchtduel. Göteborg kreeg ook zijn deel van de pech te verwerken. Middenvelder Thomas Olsson kreeg na te hevig protest zijn tweede gele kartonnetje van de avond aangereikt. IFK moest dus nog 38 minuten met tien man verder. Amper vijf minuten nadat Olsson van het veld moest, verstevigde Göteborg hun leiderspositie na een doelpunt van Jonas Wallerstedt.

Ondanks het feit dat Halmstad met een man meer speelde, waren het de bezoekers die domineerden. In de 66e minuut kon Hjalmár Jonsson scoren via een vrije trap genomen vanop veertig meter. De bal ging in doel terwijl keeper Johansson veel te ver uit zijn doel gekomen was. Halmstad stond onder serieuze druk. Peter Larsson van Halmstad kreeg ook een tweede gele kaart aangesmeerd en mocht tien minuten voor tijd beschikken. Het aantal veldspelers was weer gelijk. De pechvogel van de avond was echter Magnus Arvidsson, die in de 85e minuut een troostdoelpuntje mocht scoren en in de toegevoegde tijd Larsson met een rode kaart gezelschap mocht gaan houden.

Halmstads BK – IFK Göteborg: 1-3

Doelpunten: 0-1 Pontus Wernbloom (‘5), 0-2 Jonas Wallerstedt (’57), 0-3 Hjálmar Jónsson (’67), 1-3 Magnus Arvidsson (’85)

Gele kaarten: HBK: Fribrock, Arvidsson IFK: Bjärsmyr

Rode kaarten: HBK: Larsson, Johansson. IFK: Olsson

Scheidsrechter: Martin Hansson

Toeschouwers: 9 104