aikAIK
Örebro
Datum: 10/06/2007 16:00
Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: AIK Stadion
AIK blijft steken op gelijkspel
viki meeuwis
| 0 reacties
AIK blijft steken op gelijkspel
Foto: © SC

AIK is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden in de wedstrijd tegen Örebro. Dit betekent dat de club uit Stockholm van de zes laatste wedstrijden er slechts een wist te winnen. Het begon nochtans goed voor AIK. In de tweede minuut wist Wilton Figuiredo zich voorbij de verdediging van Örebro te werken en de bal in doel te werken. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de scheidsrechter al voor een vrije trap voor de thuisploeg had gefloten. De ref hield geen rekening met de voordeelregel wat bij AIK niet gunstig onthaald werd. Ook in de tweede helft werd er een goal van de thuisploeg afgekeurd wegens offside.
 
AIK domineerde in de eerste helft, speelde vlot en kon voor heel wat doelgevaar zorgen. Nieuwe aanwinst Khari Stephenson bleek goed op dreef en zorgde voor een positieve inbreng in het team, waarbij zijn loopvermogen en techniek opvielen. Op het half uur viel het eerste doelpunt via een penalty. Fredrik Nordback haalde Figueiredo onderuit waarna Marcus Jonsson de bal netjes in doel werkte.
 
Na de rust begon Örebro sterker te spelen, vooral de inzet van Stefan Rodevåg viel op. Hij wist in vlak na rust de gelijkmaker te scoren. De bezoekers bleven aandringen maar slaagden er niet in om de bal nog eens tegen de netten te krijgen.
 
 
AIK - Örebro SK: 1-1

Doelpunten: 1-0 (’30, pen.) Markus Jonsson, 1-1 (’46) Stefan Rodevåg

Gele kaarten: AIK: Figueiredo, Åhman-Persson, Carlsson, ÖSK: Riddez

Scheidsrechter: Åke Andreasson

Toeschouwers: 14 251