IFK Göteborg
Gefle IF
Datum: 19/07/2008 20:00
Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 15
Söder zet de toon bij IFK Göteborg
viki meeuwis
| 0 reacties
Söder zet de toon bij IFK Göteborg
Foto: © SC

IFK Göteborg moest gisteren aan de slag tegen Gefle IF. Het was de openingswedstrijd van de vijftiende speeldag in de Allsvenskan.

Het zou vooral de avond worden van het 17-jarige talent Robin Söder. Hij werd door trainers Jonas Olsson en Stefan Rehn in de basis geplaatst en mocht zo voor het eerst in een wedstrijd starten. Vorige week had hij al een goede invalbeurt tegen Djurgården gemaakt en had hij een doelpunt gescoord tegen SS Murata uit San Marino in de voorronde van de Champions League.
 
Iets na het kwartier leverde die basisplaats al meteen een doelpunt op. Met een perfecte pass speelde hij Pontus Wernbloom vrij die de bal echter niet in doel kreeg. Het werd Söder zelf die de bal na een pass van Tobias Hysén in doel werkte. Het duurde niet lang vooraleer het 2-0 werd voor Göteborg. Sebastian Eriksson, die op de plaats van Hjalmar Jonsson speelde, die op zijn beurt de geschorste Mattias Bjärsmyr op het centrale middenveld moest vervangen, kon de 2-0 op het bord zetten. Het zou Jonas Wallerstedt zijn die in de slotfase van de wedstrijd de kers op de taart zette. Het ziet er naar uit dat de jeugdwerking bij Göteborg zijn vruchten begint af te werpen. 

Met Jakob Johansson en Niclas Carlsson geblessseerd blijft de concurrentie om een plaats in de basiself zwaar.  Zo bleven ervaren spelers als Stefan Selakovic en Jonas Wallerstedt op de bank, Wallerstedt en “Sela” werden wel een invalbeurt gegund. Eldin Karisik en Jonathan Berg, voormalige basisspelers, werden zelfs geen invalbeurt gegund. Misschien betekent de opgang van de jonge talenten meteen ook een heropleving voor Göteborg, de landskampioen is er dit seizoen nog niet in geslaagd om indruk te maken. Dat vertaalt zich ook in de bezoekersaantallen; voor deze wedstrijd kwamen er amper een goede 5000 toeschouwers opdagen.
 
Doelpunten:Robin Söder (’18 ; 1-0), Sebastian Eriksson (’33 ; 2 -0), Jonas Wallerstedt (‘88 . 3-0)
Scheidsrechter: Åke Andreasson
Toeschouwers: 5 101