Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 19
Hammarby onderuit tegen GAIS
viki meeuwis

Hammarby bleef al tien wedstrijden ongeslagen maar een elfde was daar net teveel aan. Vrijdag ging de ploeg op de negentiende speeldag in de Allsvenskan ietwat verrassend onderuit tegen GAIS.

Hammarby begon de wedstrijd nochtans goed. De eerste 25 minuten waren ze het meest in balbezit. Het grote probleem zat hem echter achterin waar de verdedigers niet echt goed werk leverde. In de eerste helft kon Nathan Paulse al na acht minuten Hammarby op voorsprong brengen. Charlie Davies kon daar in de 22e minuut nog een goaltje bij doen. Vanaf dan begon Gais ineens een stuk beter te spelen en in de 39e minuut leverde dat een vrije trap op die door Wanderson in doel werd gewerkt.

Na de rust zette Gais nog meer druk en kon Hammarby zo figuurlijk op de knieën dwingen. De 2-2 viel met nog twintig minuten te spelen, wederom via een doelpunt van Wanderson. Bij deze stand zouden Hammarby en Gais de punten delen en dat was niet genoeg voor de bezoekers. Gais zette alles duidelijk op het offensieve in de slotfase en werd daar ook voor beloond. In de 84e minuut zorgde David Johansson voor een owngoal waardoor Gais op voorsprong kwam, het was 2-3. In de toegevoegde tijd kon Johan Mårtensson na een mooie actie de bal in het doel werken. Voor Mårtensson was het meteen zijn eerste doelpunt in de Allsvenskan. Hammarby blijft vierde met 33 punten, acht minder dan Kalmar dat met 41 punten aan de leiding staat.

Hammarby – Gais: 2-4
Doelpunten: (‘8 Nathan Paulse ; 1-0), (‘22 Charlie Davies ; 2-0), (‘39 Wanderson ; 2-1), (‘77 Wanderson ; 2-2), (‘84 Självmål ; 2-3), (’90 +1 Johan Mårtensson ; 2-4)
Gele kaarten: Hammarby: Fredrik Söderström. Gais: Tommy Lycén, Daniel Nicklasson, Björn Andersson
Scheidsrechter: Martin Ingvarsson
Toeschouwers: 11 538