Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 4
Göteborg haalt makkelijke zege binnen
viki meeuwis

Op de vierde speeldag in de Allsvenskan werd de aftrap gegeven door de wedstrijd tussen IFK Göteborg en IFK Norrköping in het Nya Ullevi Stadion.

Het was niet echt een geweldige wedstrijd dat IFK Göteborg speelde maar het volstond wel om nieuwkomers Norrköping te verslaan. Na de rust speelde Göteborg merkbaar beter en dat leverde hen uiteindelijk de 4-0 overwinning op.

In de eerste helft waren er kansen aan beide zijden te rapen. De Roemeen Marcin Burkhardt van Norrköping kreeg de beste kansen maar keer op keer vond hij de Deense keeper van Göteborg, Kim Christensen, op zijn weg. In de slotfase van de eerste helft was het pechvogel Thomas Magnusson die de bal in eigen doel werkte. Göteborg ging zo de rust in met een cadeau van de tegenstander op zak, een 1-0 voorsprong.

Na de pauze bracht Göteborg Tobias Hysén in als vervanger van de geblesseerde Jonatan Berg.  Het was Hysén die de bal in doel kon werken na een perfecte pass van Pontus Wernbloom. Norrköping stond nu al 2-0 achter en het gaf de indruk de situatie hopeloos te vinden. Dat gaf Göteborg de kans om de voorsprong nog te vergroten. Gustav Svensson kon de bal voorbij verdediger Nordbeck krijgen en schoot zo de 3-0 binnen. Mathias Ranégie, die in drie minuten eerder was ingevallen, kon in de 77e minuut de eindzege op 4-0 vastleggen.

IFK Göteborg - IFK Norrköping: 4-0
Doelpunten:  Magnusson (’42 ; 1-0 owngoal) , Tobias Hysén (’53 ; 2-0) Gustav Svensson (’72 ; 3-0), Mathias Ranégie (’77 ; 4-0)
Gele kaarten: Norrköping: Blomberg
Scheidsrechter: Martin Ingvarsson
Toeschouwers: 7 212