Speeldag: Speeldag 14
Kalmar blikt Djurgården in
viki meeuwis

In Zweden werd de veertiende speeldag dit weekend op gang getrapt door de partij tussen Kalmar FF en Djurgården.

Kalmar begon goed aan de partij en zette vooral druk op de linkerflank bij Djurgården. Vijf minuten ver in de wedstrijd had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen nadat keeper Pa Dembo Touray Rasmus Elm onderuit haalde maar scheidsrechter Stålhammar liet verder spelen. Niet lang daarna kon Elm weerwraak nemen door bij een vrije trap de bal knalhard in doel achter Dembo Touray te schieten. Tegen het einde van de eerste helft leek Kalmar het meeste van de energie verloren te hebben wat Djurgården de kans gaf om beter in de wedstrijd te komen. De aanval die de bezoekers opzetten, gaf Mattias Jonson de kans om de gelijkmaker binnen te trappen.

Na de rust kon Rasmus Elm al vroeg de 2-1 in doel werken. Vanaf dan was het al Kalmar wat de klok sloeg. Tobias Eriksson kon de voorsprong tot 3-1 vergroten. David Elm, de oudere broer van Rasmus kon tot twee keer raak treffen en Abiola Dauda maakte de klus met 6-1 af.