Speeldag: Speeldag 15
Invallers bezorgen Kalmar de drie punten
viki meeuwis

In de Zweedse Allsvenskan werd de vijftiende speeldag geopend door de partij tussen landskampioen Kalmar FF en Brommapojkarna uit Stockholm.

De bezoekers moesten het stellen zonder enkele belangrijke spelers. Zo ontbraken keeper Kristoffer Nordfeldt, verdedigers Markus Karlsson en Richard Henriksson en middenvelder Philip Haglund wegens blessures. Trainer Kim Bergstrand zag zich gedwongen om de jonge Gustav Sandberg-Magnusson weg te halen uit de Gothia Cup. De Gothia Cup is de Wereldbeker voor jongeren tussen elf en negentien jaar. Het was dan ook verrassend dat Brommapojkarnaal in de vijfde minuut aan de leiding ging. Pablo Pinones-Arce kon de bal naar Imad Chhadeh spelen die de bal in de rechterhoek kon knallen, onhoudbaar voor keeper Petter Wastå. Kalmar werd door dit doelpunt wakker geschud en zette meteen meer druk. Reservekeeper Benny Lekström hield echter stand in het doel van BP.

Na de rust ging het wat minder voor Kalmar en trainer Nanne Bergstrand greep meteen in. Hij haalde Daniel Sobralense, Abiola Dauda en Tobias Eriksson eraf en verving hen door Santos, Mendes en Lasse Johansson. Met nog een kwartier te spelen viel de gelijkmaker. Daniel Mendes werd in de zestien neergehaald wat Kalmar een strafschop opleverde. Die werd door Rasmus Elm netjes in doel gewerkt. Daniel Mendes kon even later de 2-1 op het bord zetten na een goede pass van Lasse Johansson. De derde invaller, Ricardo Santos zette de eindstand vast op 3-1. Een goede zet dus va Nanne Bergstrand. Kalmar nadert nu tot op een puntje van leider IFK Göteborg.