Speeldag: Speeldag 16
Kalmar haalt de drie punten binnen
viki meeuwis

In Zweden werd de tweede seizoenshelft op gang getrapt in de Allsvenskan met de partij tussen Kalmar en Brommapojkarna.

Vorige week nog stond Brommapojkarna voor de rust met 1-0 aan de leiding maar Kalmar kon toen na de rust alsnog de drie punten binnnenhalen. Gisteren herhaalde die geschiedenis zich. Brommapojkarna zou ook in deze wedstrijd Kalmar verrassen maar net als vorige week er geen punten aan overhouden. Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen. Het was duidelijk dat Kalmar de uitschakeling in de voorronde van de Champions League nog niet verteerd had. De snelle omschakelingen bleven achterwege en Kalmar stelde zich eerder tevreden met het over en weer trappen van de bal. Brommapojkarna was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft. Keeper Peter Wastå moest enkele goede reddingen uitvoeren om te voorkomen dat Kalmar op achterstand kwam. Hij kon echter niet vermijden dat Gabriel Petrovics op het half uur de bal in doel kon werken.

Na de pauze speelde Kalmar een stuk beter en de 1-1 viel al gauw via Stefan Larsson. He was Daniel Mendes die amper vijf minuten later de eindstand op 1-2 kon vastleggen.

Met deze winst staat Kalmar nu tweede in de Allsvenskan met dertig punten, een minder dan leider IFK Göteborg en met een match meer gespeeld.