Speeldag: Speeldag 20
AIK moet tevreden zijn met een puntje
viki meeuwis

In de Zweedse Allsvenskan werd de twintigste speeldag op gang getrapt met de match tussen titelkandidaat AIK en landskampioen Kalmar FF.

AIK begon het best en dat leverde in de derde minuut al een doelpunt op. Aanvoerder Nils-Eric Johnsson trapte de bal na een corner van Kevin Pavey in doel. Na dit doelpunt ging AIK niet zoals verwacht voor een tweede goal maar leek de ploeg eerder krampachtig de voorsprong te willen behouden.

Kalmar begon na de rust meer druk te zetten en dat leverde hen na de rust dan ook de gelijkmaker op via Tobias Eriksson. AIK wou kost wat kost de match winnen en ging dan ook naarstig op zoek naar het winnende doelpunt. Een elleboogstaat van Stefan Åslander trof Ivan Obolo op het hoofd die bloedend het veld moest verlaten. Zijn vervanger Thorstensson probeerde wel, net als Nils-Eric Johansson maar AIK slaagde er niet meer in om de 2-1 te maken.

AIK blijft voorlopig met 38 punten aan de leiding maar vanavond zou dat al een derde plaats kunnen worden. Elfsborg speelt dan tegen Örebro. Als Elfsborg wint, dan neemt het de leidersplaats over.