'Belgian Supporters' doet dringende oproep voor verandering in de Jupiler Pro League

'Belgian Supporters' doet dringende oproep voor verandering in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'Belgian Supporters' lanceert een oproep voor een wijziging in de Jupiler Pro League en in de Challenger Pro League. Er wordt gevraagd om de planning van de wedstrijden te herbekijken.

Eerder werd succesvol onderhandeld om de wedstrijden op zondagavond om 21 uur af te schaffen. Nu vraagt 'Belgian Supporters', de stem van de voetbalsupporters in België, om de planning op vrijdagavond om 20.45 uur en op zondagavond om 19.15 uur te herbekijken.

"Uit een recente enquête onder de leden blijkt dat de supporters willen dat de wedstrijden beginnen op zaterdag om 20 uur, zaterdag om 18 uur of zondag om 17 uur, terwijl de wedstrijden op vrijdag om 20.45 uur en zondag om 19.15 uur minder gewaardeerd worden."

"Het is hoog tijd dat deze ideeën niet alleen worden gehoord, maar ook worden opgenomen in het aanbestedingsdossier voor de vernieuwing van het televisiecontract", klinkt het bij 'Belgian Supporters'.

Supporters een stem geven in de besluitvorming

"Deze dringende oproep gaat niet alleen over de aanpassing van de aanvangstijden van de wedstrijd; het gaat erom de essentie van het voetbal te herstellen door de supporters een cruciale rol te geven in het besluitvormingsproces."

"Het gaat om een strijd voor de ziel van het spel, die niet beperkt blijft tot statistieken en uitzendrechten, maar om de echte voetbalfamilie die dit spel ademt en leeft. Het is tijd om de stem van de supporters serieus te nemen, niet als een facultatieve overweging, maar als het kloppende hart van het voetbal."

"Met het oog op de vernieuwing van het televisiecontract vraagt Belgian Supporters de Pro League om de stem van de supporters serieus te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties