Finland wacht voor Litmanen en Väyrynen

Truyens Himke
| 0 reacties
Finland wacht voor Litmanen en Väyrynen
Foto: © SC

De Finse bondscoach, Antti Muurinen, heeft zijn team vrijgegeven voor de WK 2006 voorronde van komende woensdag tegen Roemenië. Maar er zijn nog steeds twijfels over de lichtgeblesseerde Jari Litmanen en Mika Väyrynen.

Beide spelers worden verwacht te spelen, toch kijkt Muurinen uit naar alternatieven indien FC Lathi’s aanvaller Litmanen en Herenveen middenvelder Väyrynen er niet in slagen om tijdigte herstellen van hun blessures.

Muurinen mist al reeds de verdedigers Hannu Tihinen (RSCA) en Juha Reini (AZ Alkmaar) en middenvelder Teemu Taino (AJ Auxerre). Muurinen had gehoopt van een betere prestatie neer te zetten na de teleurstelling in de voorronden van het EK, maar krijgt via al deze blessures reeds een zware opdoffer te verwerken.

Ook Roemenië kijkt er naar uit om goed te starten in groep 1, na een een mislukte campagne in aanloop van Portugal 2004.

"Romenië is een goed en attent team”, waarschuwt Muurinen. “We zullen niet veel ruimte krijgen in Boekares. Ik heb enkele verandering doorgevoerd in het spelsysteem en het verdedigende zal woensdag moeten primeren.”

Toch liggen de verwachtingen in het Finse kamp niet al te hoog, met ondermeer Nederland en Tsjechië in de groep heeft Muurinen al laten verstaan dat het bijna een onmogelijke zaak wordt om zich te kwalificeren. “Er is geen twijfel mogelijk over onze motivatie, maar we zijn maar een relatief klein voetballand en wij kunnen niet elke wedstrijd spelen zoals Frankrijk of Brazilië. Op het uiteindelijk WK toernooi geraken is een droom.”

Doel: Antti Niemi (Southampton), Jussi Jaaskelainen (Bolton Wanderers), Peter Enckelman (Blackburn Rovers)

Verdediging: Sami Hyypia (Liverpool), Toni Kuivasto (Djurgarden), Petri Pasanen (Portsmouth), Janne Saarinen (Copenhagen), Markus Heikkinen (Aberdeen), Miika Koppinen (Tromso)

Middenveld: Aleksei Eremenko (Lecce), Jari Ilola (Elfsborg), Joonas Kolkka (Crystal Palace), Pekka Lagerblom (Werder Bremen), Jari Litmanen (Lahti), Mika Nurmela (Kaiserslautern), Aki Riihilahti (Crystal Palace), Mika Vayrynen (Heerenveen)

Aanval: Mikael Forssell (Birmingham City), Jonatan Johansson (Charlton Athletic), Peter Kopteff (Viking Stavanger)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties