Engelse ploegen moeten Champions League halen

Engelse ploegen moeten Champions League halen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kampioen Arsenal en runner-up Chelsea zijn rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. Liverpool en Manchester United spelen de derde voorronde. Voor beide Engelse toppers is de Champions League halen een financiële en sportieve must. Liverpool speelt dinsdag tegen Graz AK, Manchester United woensdag tegen Dinamo Boekarest.



Liverpool treed op Anfield Road aan tegen het Oostenrijkse GAK. Scheidsrechter is Luis Medina Cantalejo. Dat betekent dat er toch Spanjaarden op het veld zullen staan. De vier van Liverpool zullen er waarschijnlijk niet bij zijn. Alonso en Garcia zijn niet speelgerechtigd, Nunez is geblesseerd en Josemi kampt met rugklachten. Ook Chris Kirkland heeft last van zijn rug. Hierdoor is Dudek zeker van zijn plaats in doel en zou ook Finnan opnieuw aan de aftrap verschijnen. Verder zouden Pongolle, Biscan en Diao hun kans krijgen. In de kern zitten ook heel wat jongeren. De Mighty Reds hebben in Graz een goede uitgangspositie verworven door er op indrukwekkende wijze 0-2 te gaan winnen, maar zullen de terugmatch zeker niet licht opnemen. Liverpool moet absoluut de Champions League halen. Volgens Sami Hyypiä hoort een ploeg als Liverpool in de Champions League thuis. De supporters wachten al lang op echte Europese glorie en verwachten dat Liverpool Europees kampioen wordt na het aankopen van vooral Cissé en Alonso.


Liverpool: Dudek, Josemi, Carragher, Hyypia, Riise, Henchoz, Finnan, Diao, Kewell, Gerrard, Hamann, Kewell, Baros, Cisse, Pongolle, Biscan, Warnock, Harrison, Potter, Whitbread, Otsemobor.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties