Toppers niet zonder problemen door

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Toppers niet zonder problemen door
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Israël zullen ze nu flink balen, want Maccabi Haifa heeft op enkele luttele seconden van het einde de kwalificatie voor de Champions League uit handen gegeven. Maccabi Haifa kroop thuis 2-0 voor tegen Rosenborg, waar het in Noorwegen nog 2-1 werd. Badir en Boccoli zorgden voor de Israëlische goals. Nochtans speelde Maccabi op dat moment nog maar met tien man, want Grayib had al een rode kaart gekregen. Maar Rosenborg kwam terug : in blessuretijd scoorde het de 2-1 via Brattbakk, die zo verlengingen afdwong. In die verlengingen trok de Noorse kampioen aan het langste eind, want Braaten en Berg zorgden voor 2-3.
 
AS Monaco had niet de minste problemen met Gorica. De Slovenen werden met 6-0 naar huis gespeeld. Chevanton, Bernardi, Fakiri, Kallon, Farnerud en Adebayor zorgden voor de goals. De Sloveen Suler kreeg onderweg nog rood.
 
Deportivo had het wel wat lastiger met Shelbourne. In Ierland werd het twee weken geleden 0-0 en ook vanavond had de Spaanse club het lang moeilijk om de juiste sleutel voor de Ierse deur te vinden. Pas in de tweede helft kon Victor de score openen. Diezelfde zorgde wat later al voor de 2-0. Pandiani legde de 3-0 eindstand vast. De Ier Moore kreeg nog rood.
 
Inter Milan klopte FC Basel relatief makkelijk. Adriano en Stankovic zetten de Italianen al binnen het kwartier op rozen, want zij zorgden voor 2-0. Strejovski maakte het in de tweede helft nog even spannend, maar opnieuw Adriano en Recoba zorgden uiteindelijk voor 4-1. Met de 1-1 in Basel is dat ruim voldoende voor de Champions League.

Ondertussen zorgde Grazer AK voor een kleine verrassing op het veld van Liverpool. De Oostenrijkse kampioen won met 0-1 dankzij een doelpunt van Tokic in de tweede helft. Het was uiteindelijk toch onvoldoende, want in Grazer won Liverpool twee weken geleden met 0-2.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties