Speeldag 2 onder de loep

bernie de vuyst

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Speeldag 2 in vierde klasse C is achter de rug. Tijd voor een bondige terugblik.

Aarschot verloor vrij verrassend op eigen veld van Spouwen-Mopertingen met 1-3. Henderix was bij de Limburgers de gevierde held met zijn twee treffers.

Berkenbos droogde Heist af met 4-1. De doelpunten van de Heusdenaren waren pareltjes, ze kwamen van Colson, Lenaerts, Top en Deckers. Rood was er voor Saliën van Heist.

Meerhout heeft zich herpakt na de zware nederlaag van vorige week: het won met het kleinste verschil van Overijse. De Brabanders missen hun competitiestart met een 0 op 6. Voor Meerhout scoorde youngster Van Brantegem. Ook in deze wedstrijd waren er rode kaarten te noteren: Driesen (M) en Geuns (O).

Diest versloeg Vilvoorde met een Arsenal-score. Ozcan legde in de 8ste minuut al de eindstand vast.

Grimbergen klopte Mol-Wezel met 3-2. Een goede start voor Grimbergen: 6 op 6!

Maasmechelen ging de boot in bij Bree (2-1). De bezoekers waren nochtans op voorsprong gekomen. Een dubieuze gelijkmaker van Van Heeswijck deed de wedstrijd kantelen. Bezoekers Fillee en Calsius gingen even later door het lint en moesten met rood het veld verlaten. Twee minuten voor affluiten schoot Lambrechts Bree naar de zevende hemel.

Titelkandidaat ESK Leopoldsburg is slecht aan de competitie begonnen (1 op 6). Ook nu kwam de Limburgse club niet verder dat een 1-1 gelijkspel tegen Kampenhout. Hendrix had Leopoldsburg de overwinning kunnen schenken, maar hij liet enkele dotten van kansen onbenut.

Olen vat de competitie overtuigend aan met twee overwinningen op rij. Nu ging Millen voor de bijl (1-2). De overwinning kwam pas in de 94ste minuut tot stand toen Nuyts een penalty tegen de netten ramde.