Verslagen 2 de speeldag

Rita De Meyer

KVW Zaventem 1 - Lombeek Liedekerke 1 - 06/09/2004

De eerste tegenaanval van de bezoekers was meteen raak. Op aangeven van Van Lerberghe zette Thierry Dailly doelman Vujadonovic op het verkeerde been. Een zwak schot van De Meyer verontrustte Williaume niet en een verre poging van Vierendeel ging naast het lege doel. De thuisploeg moest lang wachten op de verdiende gelijkmaker.

Williaume moest zich op een schicht van De Meyer in de verste hoek gewonnen geven. De bezoekende doelman voorkwam daarna tot twee keer toe de winning goal van Van den Broeck. Vijf minuten voor tijd kreeg bezoeker Pastore een tweede gele kaart.

Lennik 4 – Asse Zellik 2 - 06/09/2004

Na acht minuten opende Goddeau de score vanop de stip. Bezoekende doelman Decoodt, die Brion foutief had gestopt, kreeg rood. In de numerieke minderheid namen de bezoekers de meeste initiatieven en Nerinckx knalde net voor de rust verdiend de gelijkmaker binnen. Tot halfweg de tweede helft bleef Asse Zellik aandringen, weliswaar zonder veel doelgevaar. Na een opmars van Brion maakte Goddeau er 2-1 van. Verlent dikte de voorsprong aan met een fraaie solo. De ingevallen Tahzima milderde nog in een scrimmage voor doel, maar Pappaert nam ten slotte alle twijfels weg.

Doelpunten: 8’ Goddeau (0-1, strafschop); 45’ Nerinckx (1-1); 69’ Goddeau (2-1); 77’ Verlent (3-1); 80’ Tahzima (3-2); 87’ Pappaert (4-2).

Leopold Ukkel 5 - Wezembeek 1 - 06/09/2004

Halfweg de eerste helft legde de thuisploeg de basis voor de tweede opeenvolgende zege. Allou opende de score op een voorzet van Essikal. Met een vrije trap verhoogde Allou de voorsprong. In het begin van de tweede helft maakte de fusieploeg de klus af. De bezoekende doelman weerde een poging van Busschaert en Durvaux tikte de bal binnen. Na een fraaie actie Makela-Allou daagde Burgo alleen voor doel op en weer was het bingo. Burgo schoot zich een tweede keer in de schijnwerpers na voorbereidend werk van Psadourakis en Madawa. Wezembeek kon pas bij 5-0 de eer redden.

Doelpunten: 18’ en 22’ Allou (2-0); 51’ Durvaux (3-0); 53’ en 69’ Burgo (5- 0); 75’ Beyaz Simciyan (5-1).

Wolvertem 1 - Boortmeerbeek 0

Wolvertem zette meteen druk op de ketel en Van Praet liet met een knap vluchtschot meteen de intenties blijken. De geel-blauwen hanteerden echter te veel de hoge bal en al die projectielen werden door libero Van Steenwinkel en andere vuurtorens met de glimlach gekeerd.

Doelman Pinxten ging knap in de voeten van Van Praet en zag een pegel van deze laatste nipt oversuizen. Vijf minuten na de herneming moesten de bezoekers met tien verder toen bij een uittrap van Pinxten Capidis neerging in de grote rechthoek. Niemand had iets gezien behalve de lijnrechter. Na beraad met de ref kreeg Van Steenwinkel rood onder de neus en Wolvertem een strafschop. Beerens vlamde die op een sterke Pinxten.
Ook met een man meer konden de gastheren niet meteen een opening vinden. Pinxten pakte een vrije trap van Capidis en pas na een uur konden de bezoekers een eerste keer dreigen via Brodelet, die te lang treuzelde. Capidis scoorde daarna twee knappe goals maar die werden afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten voor tijd verstuurde Capidis een schitterende voorzet en invaller Van Campenhout kopte die al even knap tegen de touwen. Verdiende zege voor Wolvertem.

DOELPUNTEN: 88' Van Campenhout 1-0.

WOLVERTEM: Van Antenhove, Lion, Lefèbvre, Van Praet, Raf Spinoy, Beerens (62' Van Campenhout), De Ridder, Wim Spinoy, Capidis, Van Den Bossche, Carleer (59' Vandekerckhove)

BOORTMEERBEEK: Pinxten, Van Sanden, Durinck, Van Steenwinkel, Costermans, Van Houdt, Muysoms, Perez, Brodelet (82' Bornain), Silverans, De Busscher (69' Van Reempts)

Opwijk 3 - Ganshoren 1 - 06/09/2004

De eerste helft vond Opwijk moeilijk z’n draai. Toch was het bingo bij de eerste kans. Geritzen nam de hoekschop en Heremans knikte binnen. Thuisdoelman Baeyens wist raad met een vrije trap van Marchal. El Boujemaoui kopte nog over maar na de rust nam de thuisploeg resoluut het heft in handen. Zowel Van Holsbeeck als El Boujemaoui troffen de paal terwijl Rousseau aan de overkant de gelijkmaker liet liggen. Van Den Broeck stuurde dan Van Holsbeeck weg en die twijfelde niet. Twee minuten later was de topschutter alweer aan het feest toen De Groeve hem alleen voor doel afzonderde. In het slot verdween een voorzet van Tac nog in doel.

Doelpunten: 24’ Heremans 1-0, 78’ en 80’ Van Holsbeeck 2-0 en 3-0, 83’ Tac 3-1.

RJ Waver 0 - Nijvel 0 - 06/09/2004

Nijvel kwam voor één punt en maakte dat van in het begin, met veel volk achter de bal, meteen duidelijk. Toch kreeg Francis een unieke kans om de match open te breken. Van in de kleine rechthoek knalde hij de bal nog naast doel. Kwamen ze er in de eerste helft nog af en toe uit, na de rust werd het een ware belegering. Peter Vanden Bossche kwam de ballen ophalen en was wellicht daardoor niet fris genoeg meer om af te werken. Al hield een versterkte bezoekende defensie alles goed gesloten. Op het einde toch nog bijna gerechtigheid maar een goede poging van Alouani kaatste via de paal uit het veld.