Crisis in Dortmund, ook Belgen betrokken

Crisis in Dortmund, ook Belgen betrokken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!



De fans in Dortmund kunnen er nog grappen over maken maar de situatie wordt met de dag ernstiger.

Zo is de positie van president Gerd Niebaum zo goed als onhoudbaar geworden nu er dagelijks nieuwe feiten aan het licht gebracht worden door verschillende media in Duitsland.

Zelfs een Belgische firma lijkt betrokken te zijn geweest bij het financiele gesjoemel. In 1995 wist  VDB Ice Cream uit Duffel  een belangrijk contract in de wacht te slepen via een ingewikkelde procedure waar de president en de manager van Borussia Dortmund optraden voor eigen rekening, het hele project flopte echter een jaar later omdat BVB de rechten op verkoop van ice cream reeds lang had verder verhuurd aan de firma Aramark die toen de catering verzorgde in het Westfalenstadion, hoe het mogelijk is dat dit over het hoofd werd gezien is niemand duidelijk. Al het reeds geproduceerde ijs is in Rusland tegen dumpprijzen op de markt gegooid.

Pikant detail is nog dat de heer Niebaum tevens advokaat van de betrokken firma uit Duffel was.

Een nieuwe president staat reeds klaar, een oude bekende weliswaar. Dr. Rauball heeft deze functie bekleed in de begin jaren tachtig net voor Niebaum in 1984 de scepter begon te zwaaien.

Of er volgend seizoen nog een licentie komt voor Borussia Dortmund is niet te voorzien, gelukkig laten de supporters de club niet in de steek en worden er zaterdag weer meer dan 78.000 mensen verwacht in het Westfalenstadion, maar hoe lang nog?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties