Dnipro snoert Brugge de mond

Anthony Van der Planken

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge wordt nog steeds achtervolgd door zijn “Oekraïne-trauma”. Na de 4-1-nederlaag in en tegen Shaktar Donetsk, verloor men vandaag op bezoek bij Dnipro Dnipropetrovsk. De Bruggelingen domineerden de hele wedstrijd, maar drie defensieve fouten deden de vice-kampioen de das om.

De eerste gecadreerde poging kwam van Peter Van der Heyden. De verdediger zag zijn inzet echter gered worden door Vyachaslav. Ook Bosko Balaban was er wat later dicht bij. Na een kwartier ontsnapte Brugge wel aan een strafschop, al zal geen enkele Bruggeling daar om geven. Toch kwam Dnipro al gauw op voorsprong: Venhlinskiy profiteerde van een blunder van Clement, die slecht terugkopte naar Butina.

Club Brugge reageerde meteen via
Ivan Gvozdenovic en Nastja Ceh, maar de Joegoslaven misten hun kansen. Na 38 minuten kwamen de bezoekers verdiend op gelijke hoogte. Nastja Ceh legde een knappe pass van Timmy Simons perfect binnen. Vier minuten later kwam Club zelfs op voorsprong: Verheyen pakte uit met een stevig schot, dat via de lat voor de lijn op de grond viel. Bosko Balaban kwam net op tijd om de bal alsnog binnen te tikken. De Bruggelingen leken zo met een voorsprong de rust in te gaan, maar niets bleek minder waar: Rykun zorgde net voor het affluiten voor de zure gelijkmaker. Opnieuw ging de Brugse defensie niet vrijuit.

Gedurende de hele tweede helft stond er eigenlijk maar één ploeg op het veld: Club Brugge drukte de Oekraïners helemaal tegen eigen doel, maar het was uiteindelijk toch de thuisploeg die wist te scoren. Op het uur kon Venhlinskiy alleen op Butina af, maar de Kroaat bracht knap redding. Het bleek een maat voor niets, want op de daaropvolgende corner kon diezelfde Venhlinskiy profiteren van alweer een denfensief misverstand. Brugge moest dus wel scoren, maar dat lukte niet meer. Balaban, Ceh,
Victor en Lange faalden allemaal in het allerbelangrijkste in voetbal: afwerken.

Club Brugge verliest dus opnieuw in Oekraïne. Dnipro was met 3-2 te sterk. De Bruggelingen zijn dus meteen op achtervolgen aangewezen in de poule.