Ajax aast op Koller

Ajax aast op Koller
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax is nog steeds op zoek naar een vervanger van Zlatan Ibrahimovic, die naar Juventus verhuisde. Op het verlanglijstje van Ajax staan Jan Koller (Dortmund), Maciej Zurawski (Wisla Kraków) en Markus Rosenberg (Halmstads BK).

Koeman ontkent niet dat Koller op zijn verlanglijstje staat. Waarom hij Koller dan wilt? "Hij is een grote, sterke spits, met zijn 2,02 meter en honderd kilogram. Hij is de Nederlandse taal machtig door zijn verblijf bij Lokeren en Anderlecht en zijn huidige club, Borussia Dortmund, verkeerd in grote financiele problemen. Misschien zijn ze bereid om Koller van de hand te doen." Dortmund kampt met een schuld van 118 miljoen euro en de Tsjech is er één van de grootverdieners.

Nog een voordeel is dat Koller met Ajax op het Europese toneel mag verschijnen. Dortmund sneuvelde al in de Intertotobeker en nam niet deel aan de Champions League of de UEFA Cup. 

Klein nadeel toch aan de mogelijke aanwerving van Koller: Bij Dortmund verdiende hij zo'n 2,5 miljoen euro en dat is meer dan de huidige salarisstructuur van de Amsterdammers toelaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties