KVM laat aansluiting liggen

Truyens Himke

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Malinwa kon op het veld van Wevelgem een 0-2 voorsprong niet vasthouden en leed een pijnlijke 3-2 nederlaag

Wevelgem had de eerste en de laatste kans van de eerste helft.

Daartussen was het KV dat rustig de bal rondtikte en vlot kansen creërde. In de eerste minuut moet Jan Verlinden een bal van de lijn weghalen. KV nam hierna de wedstrijd in handen en na zeven minuten kwam het al op voorsprong. Steven De Pauw omspeelde knap de hele Wevelgemse verdediging en legde de bal naast doelman De Vlamynck in het doel. Zes minuten later zagen we ene mooie actie van Ewen Verheyden die Tom Peeters in schietstelling bracht. Zijn schot ging een half metertje over het doel. Vijf minuten later was KV opnieuw gevaarlijk als een goed getrapte corner van Patrick Goots door Ben Van Briel net naast het doel werd gekopt. Een minuutje later was het Thijs die Goots bediende, maar zijn schot strandde op de Wevelgemse doelman. Na deze actie was het wachten op de 35ste minuut voor het volgende doelgevaar, maar de actie was wel raak. Steven De Pauw lanceerde Patrick Goots op de rechter flank. Zijn voorzet werd van kortbij door Yve Thijs in doel gewerkt. In de 40ste minuut haalde Ewen Verheyden verrassend uit op doel. De Vlaeminck kan de bal maar met moeite controleren. De daarop volgende actie van Wevelgem was raak. Gregory Nuyttens werd mooi vrijgespeeld en hij plaatste de bal beheerst in het doel.

In de tweede helft moest Tom Peeters aan de kant blijven. Patrick Kanene kwam hem vervangen. Wevelgem nam de wedstrijd in handen en kon uit drie kansen twee keer scoren. De eerste kans was een schot dat door Kurt Stoops over werd getikt. In de 58ste minuut kon Clement Ugille de bal over de doellijn werken, en in de 69ste minuut was het Lionel Viola die Kurt Stoops kon omspelen. Voor KV konden we een schotje van Patrick Goots in de 65ste minuut noteren, en vlak voor affluiten kregen Geoffrey Petier en Bert Dhont beiden een mooie kans, maar beide kopballen gingen naast het Wevelgemse doel.