Sporting wint makkelijk bij Tbilisi

Anthony Van der Planken

Sporting Lissabon heeft op het veld van Dinamo Tbilisi uitstekende zaken gedaan. De Portugese club won met 0-4.

De thuisploeg nam nochtans een uitstekende start. Het creëerde twee kansen, maar scoren lukte niet. De twee missers werden cash betaald, want al na zeven minuten scoorde Liedson de 0-1. De Braziliaanse goaltjesgetter zorgde voor de perfecte afronding van een scherpe counter. Luttele minuten later was Dinamo dicht bij de gelijkmaker, maar de vrije trap van Levan Silagadze vloog milimeters over.

Vanaf dan was het Sporting dat het spel bepaalde. De Portugezen kregen eerst nog twee uitstekende kansen, alvorens Liedson de wedstrijd besliste. De aanvaller scoorde zijn tweede van de avond na een misverstand in de Georgische defensie.

Daarna was het toch weer Dinamo dat kwam opzetten. Toch slaagde de thuisploeg er niet in te scoren. De Georgiërs kregen weer hoop, maar toen sloeg Liedson opnieuw toe. Met zijn derde van de avond maakte hij het helemaal af. Hugo Viane maakte in blessuretijd nog de 0-4.

Sporting pakt zo opnieuw de drie punten. De Portugezen staan tweede met zes op zes in de UEFA-Beker. De derde ronde lonkt. Dinamo is met nul op negen definitief uitgeschakeld.