Overwinningen voor staartploegen Numancia en Albacete

Tonnelier Caroline

Hekkensluiter Numancia heeft deze namiddag zijn derde overwinning van het seizoen behaald.  Daardoor laat het de rode lantaarn (voorlopig) aan Mallorca, dat vanavond nog tegen Valencia speelt.  Numancia haalde het verrassend met 2-1 van Zaragoza.  Aan de rust stond de eindstand al op het bord.  Osorio bracht de thuisploeg 2-0 voor.  Zaragoza kwam nog terug tot 2-1 met een doelpunt van Milito, maar daar bleef het bij.

Albacete kon ook nog eens winnen.  De ploeg van onze landgenoot Ronny Gaspercic, die opnieuw in de basis stond, haalde het met 0-2 van Malaga.  Daarmee wipt Albacete ook meteen over zijn tegenstander van vandaag naar een gedeelde 15e plaats.  Viaud en Momo scoorden in het begin van respectievelijk de eerste en de tweede helft.

Deportivo La Coruña blijft sukkelen.  Het geraakte thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sociedad.  Depor kwam nochtans op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Luque en Munitis.  Sociedad sleepte nog een gelijkspel uit de brand via Nihat en Kovacevic.

Osasuna haalde het verrassend ruim van Sevilla.  Aan de rust stond het nog 1-1 via Munoz (Osasuna) en Carlos (Sevilla), maar in de tweede helft scoorde Osasuna nog 3 keer.  Webo bracht de thuisploeg vlak voor het uur op voorsprong en in de laatste 5 minuten zorgden Morales en Moha voor de zware eindcijfers.  Bij Sevilla kreeg Javi Navarro rood.

In de laatste wedstrijd van vanmiddag haalde Betis het nipt van Villareal.  Oliveira zorgde voor een 2-0 ruststand.  Na de rust scoorde Guayre de aansluitingstreffer voor de bezoekers, maar daar bleef het bij.