Own-goal vloert Geel

Rudi Zeelmaekers

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de West-Vlamingen toen Rocky Peeters op links werd weggestuurd. De Geelse doelman Olieslagers stopte de bezoekende aanval foutief net buiten het strafschopgebied. De daaropvolgende vrijschop leverde geen gevaar op. In het eerste kwartier zagen we twee ploegen die mekaar in evenwicht hielden. De bezoekers hadden licht overwicht maar konden hieruit geen kansen puren. Geel liet even van zich spreken toen Glouftsis een teruggelegde bal zwak op doel besloot. Roeselare reageerde met een actie van opnieuw Rocky Peeters in de grote rechthoek. Zijn schot strandde pal op Olieslagers.

Veel middenveldspel en een resem slordige passen zorgden ervoor dat beide ploegen voor weinig gevaar zorgden in het tweede kwartier. Geel kon weliswaar lichtjes dreigen dankzij goed werk over de linkerflank van Farssi maar zijn voorzetten waren niet precies genoeg. Roeselare stak na bijna 30 minuten voetbal nog even de neus aan het venster bij een vrije trap van Barbé. De voormalige RWDM-speler richtte zijn voorzet naar de tweede paal waar Olieslagers gedecideerd de bal wegbokste. Even later werd een Roeselaarse hoekschop over doel gekopt door Deweer. Geel reageerde meteen, maar Omelianovitch kon vanuit een scherpe hoek de Geelse aanval niet succesvol afronden. Veel inzet langs beide kanten in de eerste helft, maar de goede laatste pas bleef uit. Een logische 0-0 was dan ook de ruststand. Het was hopen op beter voetbal na een slordige eerste periode.

Geel kwam iets gemotiveerder uit de kleedkamer bij aanvang van de tweede helft maar al vrij snel kwamen de West-Vlamingen op voorsprong toen Vervaeke een bal vanop rechts voor doel kon brengen. Vanhees wilde de bal met het hoofd in hoekschop werken maar het leder ging langs Olieslagers onder de lat binnen (0-1). Het duurde ruim 5 minuten voor Geel hier iets tegenover kon stellen. Een doorgestoken bal naar Glouftsis werd voorlangs getrapt. De thuisploeg had veel moeite om een opening te vinden in de West-Vlaamse defensie. Geel moest komen en Roeselare probeerde hiervan te profiteren met enkele snelle counters.

De thuisploeg probeerde voor gevaar te zorgen door te vaak de lange bal te hanteren maar dit kon de bezoekende defensie niet verontrusten. Er was enig gevaar toen Glouftsis Omelianovitch aanspeelde net buiten het strafschopgebied maar laatstgenoemde vuurde de bal naast. Geel probeerde wel maar Roeselare bleef goed georganiseerd voetballen zodat de thuisploeg slechts in geringe mate kon dreigen. Enkel een goede balaanname van Omelianovitch, na een gemeten pas van Dello, kon het thuispubliek bijna doen opveren. Barbé draaide nog een vrijschop op Olieslagers maar de bezoekers lieten het initiatief aan de tegenstander. Barbé had de wedstrijd helemaal kunnen beslissen maar zijn schot carambolleerde tussen doelman Olieslagers en een Geelse verdediger in hoekschop. Roeselare speelde goed georganiseerd en Geel kon tegen de West-Vlamingen nooit echt een vuist maken. Echt uitgespeelde kansen hebben we niet veel gezien in deze wedstrijd maar een own-goal zorgt er wel voor dat Geel niet dichter bij leider Zulte-Waregem kon schuiven.