'Slechte wil heerst op feest van de vriendschap'

Kristof Blomme
| 0 reacties
'Slechte wil heerst op feest van de vriendschap'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag stond de kwartfinale in de Champions League tussen Liverpool en Juventus in het teken van de verzoening, 20 jaar na het Heizeldrama. Zowel in de Italiaanse als de Engelse pers worden de Italiaanse supporters gehekeld.

Gisteren vond in de Champions League de match tussen Liverpool en Juventus plaats. Dit gebeurde 20 jaar na het Heizeldrama. In 1985 vielen Engelse supporters een Italiaans vak aan. In vak Z onstond er paniek. Doordat mensen werden vertrappeld vielen 39 doden en honderden gewonden.

De match dinsdag stond in het teken van de verzoening. Voor de aftrap was er een heuse ceremonie waarin de helden van toen, Michel Platini en Ian Rush, ten tonele verschenen. De Liverpool supporters zetten een schitterende versie van 'You'll never walk alone' in zoals enkel zij dat kunnen. Dit werd door een groot deel van de zwart-witten op gefluit onthaald. Velen draaiden zich met hun rug naar het veld en staken de middenvinger op. Tijdens de minuut stilte kwam er een prachtige tifo te voorschijn bij de thuissupporters. 'Amicizia' was er te lezen, vriendschap. 

De Italiaanse pers hekelde het gedrag van de Juventus supporters. Sommige Italiaanse supporters beledigden de burgemeester van Liverpool toen die hen ontving op de luchthaven. La Stampa, een krant uit Turijn, bloklettert dan ook: 'slechte wil heerst op feest van de vriendschap'. Ook La gazetta dello Sport was niet te spreken over het gedrag van de Italianen. 'De omhelzing van Liverpool stierf op een muur van onverschilligheid, die helaas zwart-wit was' klinkt het daar. Ook de Engelse kranten hadden kritiek. 'De Italianen wezen de poging om de oude wonden te helen ruw af'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties