Opnieuw ondervragingen bij Standard

Dirk Pieters
| 0 reacties
Opnieuw ondervragingen bij Standard
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Opnieuw zijn er enkele spelers van Standard ondervraagd. Deze ondervragingen kaderen in een onderzoek van het Luikse parket dat al sinds 2004 tegen de club gevoerd wordt.
De voorbije dagen ondervroeg de politie 3 spelers, het zou gaan om Sergio Conceiçao, Sambegou Bangoura en Philippe Léonard.
 
De drie spelers moesten uitleg geven over al de betaalafspraken met hun managers. Het gerecht wil hiermee onderzoeken of de betalingen en de premies niet in het zwart uitbetaald werden.  Het gerecht vermoedt dat er frauduleuze betalingen zijn geweest van een Zwitserse revisor. Volgens La Dernière Heure zou de mogelijke fraude oplopen tot ongeveer vijf miljoen euro.  
 
Voor twee spelers, Bangoura en Conceiçao, is dit niet de eerste keer dat ze verhoord worden door de politie. Het fraude-onderzoek begon al in mei 2004.  Bij de Luikse club werden er toen huiszoekingen verricht en later werd ook een vennootschap in Liechtenstein aan een controle onderworpen. De kluizen van de broers D’Onofrio werden verzegeld. 
Momenteel zou het enkel bij ondervragingen blijven, niemand van de spelers is onder verdenking gesteld.
 
Maar voor de club gaat het ditmaal te ver. Het bestuur is niet opgetogen dat de zaak opnieuw is uitgelekt in de pers.  Algemeen directeur Pierre François zegt dat dit in strijd is met de geheimhouding van het onderzoek en wil klacht indienen.  
 
François wil de zaak wel minimaliseren, het bestuur van Standard was op de hoogte van de ondervragingen. “Dat zij ondervraagd worden is volkomen normaal en er wordt alle medewerking aan verleend. We zijn er vrij gerust in dat er geen problemen zijn maar het parket moet nu eenmaal een dossier samenstellen", aldus Pierre François.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties