Reds nemen Baros mee naar Sofia

Yves Dekoning
| 0 reacties
Reds nemen Baros mee naar Sofia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Liverpool FC wacht met CSKA Sofia de derde en laatste horde om de groepsfase van de Champions League te bereiken. TNS en Kaunas waren slechts opwarmertjes voor de titelverdediger, nu komt het echte werk er aan. 


CSKA Sofia

Het Bulgaarse Sofia is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Liverpool is torenhoog favoriet, maar Miodrag Jesic geeft zich niet zonder strijd gewonnen. De manager gelooft in de kansen van zijn ploeg en wil aanvallend voetbal brengen. Hij beseft wel dat de Mighty Reds normaal te sterk zijn, maar in voetbal is alles mogelijk.

De Bulgaren zullen vooral rekenen op Stoyko Sakaliev om de aanval te leiden. Verdediger Valentin Iliev ontbreekt vanwege een schorsing. 


Liverpool FC

Zoals gewoonlijk liggen er bij Liverpool heel wat spelers in de lappenmand. Peter Crouch, Djimi Traoré, Jerzy Dudek, Harry Kewell, Josemi, Boudewijn Zenden, Neil Mellor en Florent Sinama-Pongolle zijn er allemaal niet bij vanwege blessures. Hierdoor mag zelfs Milan Baros hopen op speelminuten in Sofia.  

In de verdediging zou de 18-jarige Antonio Barragan misschien een verrassende starter kunnen zijn. De talentvolle Spanjaard is in ieder geval in de kern opgenomen. Rafael Benitez rekent vooral op aanvoerder Steven Gerrard en aanvallers Fernando Morientes en Djibrill Cissé. Morientes kreeg alvast de steun van zijn manager die aangaf te vertrouwen in de Spaanse goalgetter. Benitez weet dat de kopbalsterke spits beter kan en gelooft dat hij zijn beste vorm weldra zal terugvinden. Het is ook uitkijken naar de prestaties van Darren Potter. Mag en kan de jonge Ier bevestigen dat hij klaar is voor de top?

Rafael Benitez heeft zijn spelers alvast op het hart gedrukt om Sofia niet te onderschatten. De Spaanse manager weet dat de Bulgaren sterker zijn dan de vorige tegenstanders. Vooral de solide verdediging van CSKA zal moeilijk te slopen zijn. Hij wil vooral van de eigen kracht uitgaan en wil proberen door goed voetbal Sofia opzij te zetten.

Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Whitbread, Warnock, Riise, Luis Garcia, Alonso, Hamann, Gerrard, Sissoko, Cisse, Morientes, Baros, Potter, Carson, Barragan.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties