Op zoek naar eerste overwinning

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Op zoek naar eerste overwinning
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren en Moeskroen gaan vanavond in een onderling duel op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen.  Vooral de Henegouwers moeten punten pakken om een 0 op 6 te vermijden.  Lokeren maakte vorig weekend al indruk, maar werd niet beloond met drie punten en hoopt vanavond dan ook met de volle buit te kunnen vertrekken vanuit Moeksroen.

Vorige week ging Moeskroen kansloos met 2-0 onderuit op het veld van landskampioen Club Brugge.  Alhoewel de nederlaag niet meer dan logisch en verwacht was, baarde de manier waarop toch zorgen.  Les Hurlus konden op geen enkel moment de tegenstander bedreigen en lijken vooral in offensief opzicht verzwakt.  Met Zewlakow vertrok immers de sterkhouder van de aanval en Siljak lijkt nog op zoek naar zijn beste vorm.  Dimbala moest gisteren aantreden met de reserven en is niet opgenomen in de kern.  Vanavond moet Zuljevic bovendien geblesseerd aan de kant blijven, zodat de keuze voor de aanval wel heel beperkt is.  Custovic, Magro en Siljak zijn de enige spitsen in de kern van Broeckaert, alhoewel ook Oussalah in de aanval kan geposteerd worden.  Toch lijkt hij eerder de opvolger van Grégoire te moeten worden. 
De Henegouwse verdediging onderging in het tussenseizoen ook een aantal aanzienlijke veranderingen.  Teklak, Claeys en Lorenzi vertrokken en hun opvolgers konden nog weinig bewijzen in de Belgische competitie.  Vanavond kan coach Broeckaert bovendien geen beroep doen op kapitein DugardeinNoukeu zal hem vervangen als aanvoerder. 
 
Lokeren zette vorig weekend een sterke wedstrijd neer tegen RC Genk.  De Waaslanders verdienden de overwinning, maar moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een gelijkspel na een late strafschop voor de bezoekers.  Bouchouari was de ontdekking van de eerste speeldag.  Het wordt vanavond dan ook uitkijken naar zijn prestatie vanavond.   Trainer Muslin heeft weinig blessurezorgen.  Alleen Doba is onbeschikbaar.  Hij revalideert nog van een meniscusoperatie.  Het sterke middenveld lijkt dit seizoen opnieuw dé troef van Lokeren, zodat het voor de tegenstander vooral zaak wordt dat middenveld te ontregelen. Afwachten of Moeskroen daar vanavond in slaagt. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties