Forcom speelt gelijk in oefenpartij

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Forcom speelt gelijk in oefenpartij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Forcom Antwerpen 2000 begon tegen Borgerhout in de basis met Bachar, Harram, El Haoual en Zico met Thierry Rousseau als sluitstuk. Coach Papanicolaou kon over bijna zijn volledige selectie beschikken. Enkel de verloren zoon Zoubair El Bouchtati blijft nog ontbreken op het appèl.
Nico startte met Talhaoui in doel, en verder Sababti, Kazanza, Ajouaou en Aharchi.

Van bij de start bleek Borgerhout gretig in de partij te zitten. Een eerste doelschot van Aharchi na twee minuten verplichtte Rousseau een corner toe te staan.
Na 4 minuten slalomde Sababti zich met een fraaie actie door het hart van de defensie en Rousseau trok aan de noodrem. Sababti zette zelf de penalty om met een laag schot naast de staak.

De jonge garde van Borgerhout eens op voorsprong groeide in de partij en eerst Ajouaou na 5 minuten met een fraai nummer, even later Imad Ouriagli Adel , die Belmhani in positie bracht op links voor een schot dat nipt voorlangs ging, deden het publiek rechtveren.
Antwerpen zette daar pas na bijna 8 minuten voor het eerst een combinatie van enig niveau tegenover met Gessner in een 1 / 2 –actie met Karim Bali.

Na 10 minuten een vergelijkbare actie aan de overzijde met Ajouaou en Aharchi en dan de gemeten assist opnieuw bij Ajouaou die de kans meteen verzilverde.
Forcom Antwerpen 2000 stond niet goed te spelen en in frustratie werden te veel blauwe kaarten gepakt. Dat leverde al na goed 11 minuten een eerste 10meter op. Sababti nam als kapitein de verantwoordelijkheid en diepte zo de voorsprong nog verder uit.
Een minuutje later volgde al een tweede 10meter maar de trap van Sababti werd door Rousseau in corner gewerkt.

Uit deze corner puurde Fattah Aharchi met pure individuele klasse een doelpunt.
Na 13 minuten volgde nog een derde 10meter die door Talhaoui naast de kooi werd geschoten. Twee minuten later was het aan de overkant ook prijs. Karim Bachar als specialist van het huis achter de bal maar Talhaoui devieerde in corner. Pas in de slotfase van een sterke Borgerhoutse eerste helft kon Bali milderen op aangeven van Gessner.
Er volgde nog een 10meter voor de thuisploeg maar ook Zico zag zijn schoot via de staak naast het doel gaan.

Na deze sterke eerste helft van Borgerhout was de verwachting dat Forcom na de pauze de partij zou doen kantelen in een stormachtige tweede periode. In eerste instantie was de dreiging er wel maar reeel gevaar kwam er te weinig.
Na goed 4 minuten in de tweede helft stuurde Marc Kazanza Sababti over de rechterflank vooruit en die legde de bal beheerst naast Sven Van den Brande.

Na 27 minuten beoordeelde ref Mentens een fout als ernstig en de toegekende vrije trap gaf Zico de kans Karim Bali te bedienen die knap laag inschoot. Deze cijfers bleven op het bord ondanks de invalbeurten die Borgerhout niet zichtbaar verzwakten. Pas 2 minuten voor affluiten zorgden Zico en de wel erg strijdlustige Kurt Gessner voor het gelijkspel.
In de 38ste minuut verraste Zico met een afstandsschot Tim Van Aeken.

Amper 8 seconden later kwam Gessner opnieuw in balbezit en hij legde breed naar Zico die in één tijd laag binnenkogelde. In de slotfase was het opnieuw Zico die klaarkijkend Verschueren op links zag oprukken en die zijn assist naar de tweede paal werd door Gessner glijdend in doel gewerkt.

Deze 4de voorbereidingspartij toonde een talentrijk en gretig Borgerhouts team.
Een (zoals verwacht werd) opvallende rol is daarin weggelegd voor de jonge kapitein: Ahmed Sababti. Hij nam ook vrijdagavond het voortouw in een schitterende pot zaalvoetbal. Ahmed Ajouaou kan zich dit seizoen helemaal ontpoppen tot futsalvedette en voor Fattah Aharchi lijkt de weg open te liggen om helemaal terug te keren naar zijn schitterende niveau van enkele jaren geleden. Met Morad Talhaoui beschikt Borgerhout over een zeer getalenteerde doelman en zijn doublure Van Aeken zal met zijn klasse hem ongetwijfeld scherp weten te houden. Met Kazanza, Boujouh en Moussaoui dikt de kern al aan tot een stevig geheel en dan hebben we het nog niet gehad over het jonge talent van Imad Ouriagli Adel , Kamal Belmhani en Karim Ayoyel die alledrie bereid zijn om veel te leren en in deze ploeg te groeien.

Khalid Moussaoui - geblesseerd uitgevallen tijdens een veldwedstrijd - en de nog niet in actie gekomen Zoubair El Bouchtati zullen zich mogen weren om in deze kern in te breken. Voor de sportieve staf noemen we zo’n zaken luxe-problemen.

Ook bij Forcom Antwerpen was men met deze partij best tevreden. De ontnuchterende eerste helft zette iedereen op scherp voor de stage aan de Belgische kust die van dinsdag tot vrijdag werd ingelast.

Borgerhout gaat deze week onverminderd verder met oefenpartijen tegen Luchtbal Ekeren (maandag 15/8 om 20.30 u in Sporthal All Inn), tegen Salaam Mechelen ( woensdag 17/8 om 21.15 u in Het Rooi) en vrijdag 19/8 tegen de ambitieuze ploeg van KK Malle in Malle.

SAMENSTELLING FORCOM ANTWERPEN 2000:
Sven Van den Brande, Thierry Rousseau, Karim Bachar, Karim Bali, Kurt Gessner, Mustapha Harram, Ilyas El Haoual, Zico en Kevin Verschueren

Coach: Andre Delafontaine


SAMENSTELLING ZVC BORGERHOUT:
Morad Talhaoui (doelman ), Tim Van Aeken (doelman), Imad Ouriagli Adel, Ahmed Sababti (kapitein), Marc Kazanza, Karim El Moussaoui, Youssef Boujouh, Abdelfattah Aharchi, Karim Ayoyel, Nordin El Farissi, Mohamed Kasmi, Kamal Belmhani en Ahmed Ajouaou.

Coach: Nico Papanicolaou Assistant-coach: Farid Achalhi

SCHEIDSRECHTER: Dhr Hubert Mentens


Verslag : Chris Peeters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties