Brandao had maar dertien seconden nodig

Luc Goderis

Shakhtar Donetsk blijft ook na de zesde speeldag alleen de rangschikking aanvoeren.  De leider verpletterde in een rechtstreeks duel zijn naaste achtervolger Metalist Kharkov met maar liefst 1-5.

Brandao liet er geen gras over groeien en opende al na 13 seconden de score en amper vier minuten later verdubbelde de Braziliaan Shakhtar's voorsprong.
Lasha Jakobia bezorgde de thuisploeg vanop de stip de aansluitingstreffer maar nog voor de rust had Brandao al zijn hattrick beet.  Met zijn linker vlamde hij de 3-1 hoog in doel.

Zeven minuten voor affluiten dreef Ruslin Fomin de voorsprong verder op en net voor het einde van de reguliere speeltijd plaatste Brandao, met een heerlijk afstandsschot, de kers op de taart.

Shakhtar, dat nog altijd het maximum van de punten telt, heeft nu al vier punten voor op aartsrivaal Dinamo KievMetalist Kharkov en Metalurg Donetsk, beide derde in de stand, kijken al tegen een achterstand van zes punten aan.