Afellay mag niet meespelen van Hiddink

Philippe Crols
| 0 reacties
Afellay mag niet meespelen van Hiddink
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guus Hiddink bezorgt Jong Oranje een probleem. De PSV-trainer weigert immers om zijn jonge sterspeler Ibrahim Afellay af te staan aan de ploeg van Foppe de Haan. 

De jonge Nederlanders spelen op 13 november in en drie dagen later thuis tegen Slovenië voor een plaats op het komende Europees Kampioenschap. Foppe de Haan had in zijn selectie ook Ibrahim Afellay (foto) opgeroepen, maar als het van diens trainer bij PSV, Guus Hiddink, afhangt zal de jonge Nederlander er dus niet bijzijn in die twee barrageduels. De reden is een liesblessure van Afellay. Daardoor kwam hij zaterdagavond ook niet in actie tegen Sparta. Hiddink wil dat zijn speler wat rust en dus passen de wedstrijden tegen Slovenië niet echt in de planning. Hiddink zal aan de medische staf van Jong Oranje vragen of zijn speler niet in Eindhoven mag blijven. Ismail Aissati, de ontdekking van de laatste weken en eveneens PSV'er, mag wel meespelen. Hij is amper zeventien jaar oud. 

De volledige selectie van Jong Oranje ziet er als volgt uit: 

Doelmannen: Pasveer (FC Twente), Waterman (sc Heerenveen).

Verdedigers: Braafheid, Tiendalli (beiden FC Utrecht), Drost (sc Heerenveen), Kruiswijk, Luirink (FC Groningen), Verhaegh (FC Den Bosch), Zomer (FC Twente).

Middenvelders: Afellay, Aissati (beiden PSV), Schaars (AZ), Zuiverloon (RKCWaalwijk).

Aanvallers: Elia (ADO Den Haag), Huntelaar (sc Heerenveen), Jenner (NAC Breda), Owusu - Abeyie (Arsenal), De Ridder (Celta de Vigo).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties