Lyon verbroedert met Charleroi *update*

Ruben Claesen
| 0 reacties
Lyon verbroedert met Charleroi *update*
Foto: © SC

Charleroi krijgt een belangrijke bondgenoot in de zaak-Oulmers. Lyon heeft immers een klacht ingediend tegen wereldvoetbalbond Fifa, omdat speler Eric Abidal geblesseerd terugkeerde van een interland.

Het begon allemaal toen Eric Abidal geblesseerd uitviel in de interland van Frankrijk tegen Costa Rica (3-2), op 9 november. Een week later zou de verdediger een operatie ondergaan en voor drie maanden out zijn. 

De zaak lijkt erg veel op die van Abdelmajid Oulmers, die blesseerde zich op 17 november 2004 tijdens een vriendschappelijk duel tussen Marokko en Burkina Faso en kon pas eind mei de trainingen hervatten. Charleroi heeft daar zowel de financiële als sportieve gevolgen van moeten dragen. De Waalse club voelde zich benadeeld door het Fifa-reglement, dat stipuleert dat de clubs verplicht zijn hun spelers vrij te geven voor de interlands van hun land, en dat zonder een financiële vergoeding. 

Charleroi kreeg toen de steun van de G14, de groepering van de achttien sterkste en machtigste Europese voetbalclubs, net zoals Lyon die nu zal krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties