Futsal speeldag 17

Hasselt – Aartselaar 4-1 (2-0)
 De thuisploeg domineerde van meet af het vertoon. Die positieve ingesteldheid werd in de hand gewerkt door een vroeg doelpunt. Aartselaar was niet bij machte om gevat te reageren. Hasselt ging met een 2-0 voorsprong rusten nadat El Haoual op vrijschop zijn derde van de avond nette. De bezoekers kwamen agressiever uit de kleedkamers maar mochten van geluk spreken dat de thuisjongens morsten met de kansen. Said mocht van El Haoual voor 3-0 tekenen. De 3-1 wijzigde niets aan de trend van het zwakke vertoon. Samir El Haoual besliste op zijn eentje over het lot van zijn Antwerpse stadsgenoten.
 Doelpunten: 3’ en 17’ El Haoual (1-0 en 2-0), 24’ El Morabiti 3-0, 32’ Jaffal (3-1) en 37’ El Haoual (4-1).

Lommel – Edingen 8-1 (5-1)
 Door de onbeschikbaarheid van de geschorsten Vandervee, Corens en El Yahiaoui verwachtte Lommel een moeilijke avond. Het werd een lachertje. Al na vijf minuten prijkte een geruststellende 3-0 op het bord. Edingen, met ex-Lommel-speler Amraoui, bood nauwelijks weerwerk zodat de score al voor rusten nog verder op liep. De tweede speelhelft was dan ook gewoon overbodig. In de coulissen raakte bekend dat Manu Nicaise, nu aanvaller van Hasselt, volgend seizoen bij Minicup in de spits zal lopen.
 Doelpunten: 2’ en 3’ Papanicolaou (1-0 en 2-0), 5’ Dewit (3-0), 17’ Pereira (4-0), 19’ Merlino (5-0), 20’ Icel (5-1), 27’ en 35’ Papanicolaou (6-1 en 7-1), 38’ Merlino (8-1).

Antwerpen – Koninksem 9-0 (2-0)
 Ook in deze partij waren de tegenstellingen groot. Dat leidde tot een vroege 1-0. Forcom speelde de betere kansen bij mekaar doch “sterke beer” Poismans wist met alles raad. Kort voor rusten verdubbelde Gessner de score. De tweede helft was van een ander kaliber. Antwerpen (zonder de geschorste Zico) zette meteen druk en het werd een éénzijdig doelpuntenfestival.
 Doelpunten: 5’ Harram (1-0), 17’ en 25’ Gessner (2-0 en 3-0), 26’, 29’ en 29’ Bali (4-0, 5-0 en 6-0), 35’ Verschueren (7-0), 36’ en 37’ Bachar (8-0 en 9-0).

Frameries – Brussels 6-1 (1-1)
 In een eerder gereserveerde eerste helft klommen de Junkies al vroeg op voorsprong. Op het moment dat Benbouali faalde om de stand op 2-0 te brengen counterde Brussels gevat en kon Kastrat in de rebound gelijkstellen. Na de pauze dreef Frameries het tempo. Dat leverde een beter spektakelstuk en een handvol Braziliaanse doelpunten op. Emilio Santos Azevedo lukte vier doelpunten op rij. Aranha plaatste het orgelpunt tegen een jonge Brusselse ploeg die niets had in te brengen.
 Doelpunten: 2’ Benbouali (1-0), 9’ Kastrat (1-1), 25’, 27’ 32’ en 38’ Emilio (2-1, 3-1, 4-1 en 10m. 5-1), 40’ Aranha (6-1).

Châtelet – Borgerhout 3-0 (2-0)
  Het was al bijna rusten toen in een sterke partij Chaibai overhoeks aangespeeld door André Vanderlei uit de korte hoek raak trof. Bijna een minuut later dikte hetzelfde duo. De wedstrijd bleef in evenwicht. Er waren kansen weerszijde. Twee uitstekende doelmannen voorkwamen dat de score hoger op liep. Dat gebeurde toch twee minuten voor tijd toen André aan het slalommen ging. De score bleef klei. De thuisploeg kon drie tienmeters niet verzilveren. Borgerhout kon dat via Sababti evenmin.
 Doelpunten: 17’ en 18’ Chaibai (1-0 en 2-0), 39’ André Vanderlei (3-0).