Analyse Harelbeke laat steek vallen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Harelbeke laat steek vallen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook de 24ste speeldag heeft geen uitsluitsel kunnen brengen over de titelstrijd in derde A. Dender en Cappellen leden allebei puntenverlies, Cappellen slaagde er wel in om nog een puntje dichter te sluipen. SW Harelbeke laat dezer dagen belangrijke punten liggen in de eindrondestrijd.

Harelbeke moest de drie punten pakken om in pole position te blijven voor een plaats in de eindronde. De tegenstander was Racing Waregem, een ploeg die al zeker was van deelname aan de eindronde. Waregem was aan een vrije val bezig, maar wist in Harelbeke twee keer te scoren in de laatste vijf minuten. Waregem springt hierdoor weer naar de vierde stek in het klassement. Harelbeke liet een belangrijke steek vallen en behaalt een 0 op 6 waardoor de club zakt naar de zevende plaats.

Maldegem trachtte zich helemaal uit de problemen te werken door te winnen van Sint-Niklaas. Maldegem kwam ook snel op voorsprong, maar moest daarna maar liefst vijf tegendoelpunten toestaan. Belfassi had een groot aandeel in de zege van FCN Sint-Niklaas, dat zijn derde plaats verstevigde.

Torhout had al lang niet meer geproefd van een overwinning en wou daar nu verandering inbrengen tegen SV Bornem, dat in diepe degradatieproblemen zit. Die overwinning kwam er niet, Torhout kon zelfs slechts op het nippertje een punt redden. In de laatste tien minuten van de partij werd er drie keer gescoord. Torhout moet nog een week langer wachten op die deugddoende overwinning en Bornem loopt de kans mis om weer dichter bij de barrageplaats te komen.

Cappellen liet kostbare punten liggen op het veld van WS Woluwe. Severeyns wist net als vorige week te scoren, maar via een strafschopdoelpunt kwam Woluwe langzij. Woluwe zakt wel een plaats in de rangschikking. Door de misstap van leider Dender heeft het puntenverlies van Cappellen geen te zware gevolgen.

Dender wist op voorhand dat het bij winst een voorsprong van vijf punten had op Cappellen. Maar Dender liet het zelf afweten. Dender ging op eigen veld de boot in tegen KV Turnhout. Voor KV Turnhout, dat vorige week ook al uithaalde tegen Willebroek-Meerhof, is dit natuurlijk een ferme opsteker. Dender heeft nu nog twee punten meer dan Cappellen. Turnhout moet nu in de volgende weken trachten te bevestigen om zo weer aansluiting te krijgen met de subtop. 

Standaard Wetteren was aan een schitterende reeks bezig. Daarom was het puntenverlies in eigen huis tegen Rupel Boom ook zo onverwacht. Wetteren kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel en bekleedt nu de zesde plaats in de stand. Boom pakte dus een punt en heeft nog steeds evenveel punten als SV Bornem.

Willebroek-Meerhof en RC Mechelen verdeelden de punten netjes in de belangrijke streekderby. Zo kan Willebroek-Meerhof geen einde maken aan zijn mindere periode en blijft het zich bevinden in de middenmoot. RC Mechelen koopt met dit punt ook niet veel, al komt het wel op gelijke hoogte van SK Maldegem.

RC Mechelen loopt wel één punt uit op Eendracht Aalst, dat met het kleinste verschil verloor van Diegem. Aalst blijft staan op de barrageplaats en heeft nu een achterstand van drie punten op RC Mechelen en Maldegem. Bij Diegem loopt alles weer op wieltjes na de recente 10 op 12.



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties