Opmerkelijk: waarom Tedesco geen vervanger oproept voor Thomas Meunier

Opmerkelijk: waarom Tedesco geen vervanger oproept voor Thomas Meunier
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Meunier reist - indien er een kans is dat zijn blessure snel opgelost geraakt - toch nog af naar Duitsland. De rechtsachter, die tegen Luxemburg op links begon, liep een spierblessure op, maar Domenico Tedesco is niet van plan nog een back op te roepen. Toch wel opmerkelijk.

De selectie bestond ook maar uit 25 man en dat dreigen er dus 24 te worden als Meunier niet in staat blijkt om te spelen. Een groot risico van de bondscoach, die in principe nog een vervanger mag oproepen als de controlearts van de UEFA oordeelt dat Meunier niet zal kunnen spelen? 

Dat wel, maar in het hoofd van Tedesco heeft het oproepen van een vervanger nu geen nut meer. Er werden namen geopperd als Olivier Deman, Alexis Saelemaekers en Alessio Castro-Montes, maar die zijn allemaal al 14 dagen op vakantie. Hen fit krijgen, is een werk waar ze geen tijd voor hebben.

Castro-Montes deelde net nadat Meunier zich blesseerde trouwens een foto vanop zijn vakantieoord op zijn sociale media. Om toch maar even te laten blijken dat hij bezet is nu?

Deman en Saelemaekers hebben Tedesco trouwens niet kunnen overtuigen de laatste keren dat hij hen opriep. En een extra centrale verdediger met Koni De Winter? Ook hij was niet op het niveau dat Tedesco verwacht.

De bondscoach hoopt het met zijn eigen kern te kunnen oplossen. Schuiven met polyvalente spelers als Castagne, De Cuyper, Vranckx... Als het geen echte versterking is, hoeft het voor Tedesco niet om nog iemand op te roepen. Er liggen de komende jaren kansen voor backs met talent...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties