Moggi stapt uit de voetbalwereld

K M
| 0 reacties
Moggi stapt uit de voetbalwereld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus Turijn veroverde zondagnamiddag zijn 29ste landstitel. Toch krijgt deze Scudetto helemaal niet zoveel aandacht als de vorigen. Het Italiaanse voetbal zit immers midden in een schandaal waarvan het einde nog niet in zicht is. De man waarmee het allemaal begonnen is, houdt er echter mee op. Luciano Moggi is aan zijn laatste uren in de voetbalwereld bezig.

Moggi: "Ik ben hier om iedereen te informeren dat ik op maandag mijn ontslag als technisch directeur van Juventus Turijn zal indienen. Voetbal behoort vanaf dan niet meer tot mijn wereld. Ik heb niet langer het verlangen of de kracht om door te gaan. Men heeft mijn ziel vermoord. Het enige waar ik mij nu op focus is mijn bescherming tegen zoveel bitterheid gericht aan mijn adres."

Ondertussen blijven de schandalen zich opstapelen. Zo zou Moggi Gianluca Paparesta opgesloten hebben in zijn kantoor als straf voor het feit dat de scheidsrechter een doelpunt van Juve had afgekeurd en zo met 2-1 van Reggina verloor. Paparesta werd over deze zaak al verhoord door het parket en zou het verhaal bevestigd hebben. Hij zou het hele voorval verzwegen hebben omdat hij anders nooit meer scheidsrechter zou zijn.

Doordat de grootte van het schandaal nog verre van bekend is, zijn er nu reeds geruchten dat de start van volgend seizoen zou uitgesteld worden. Die was normaal gepland voor 27 augustus, maar zou verschoven worden naar 1 oktober. Als gevolg daarvan zouden volgend seizoen ook maar 18 ploegen uitkomen in de Serie A in plaats van 20. Het schandaal blijft ook slachtoffers eisen. Zo heeft de voorzitter van Italiaanse scheidsrechtersbond, Tullio Lanese, zichzelf met onmiddellijke ingang geschorst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties