Debrecen gaat af, Levski Sofia niet

Philippe Crols

Voor Debercen, enkele jaren gelden nog de Hongaarse tegenstander van Club in een later stadium van de Uefa-beker, zit het Europees avontuur er al op. Skopje was immers te sterk. Levski Sofia mag wel nog dromen van de Champions League. Het kwam tegen Bolnisi uit Georgië op geen enkel moment in de problemen.

Sioni Bolnisi - Levski Sofia  0-2

De Georgiërs uit Bolnisi stonden dankzij de 2-0-uitnederlaag van vorige week al voor een bijzonder moeilijke opdracht en konden op geen enkel moment de indruk wekken die situatie te kunnen ombuigen. Na een kwartier spelen trapte Domovchiski de bezoekers uit Bulgarije al zo goed als zeker naar de derde voorronde. Toen Alavidze op het uur nog rood kreeg voor de thuisploeg was de buit helemaal binnen voor de bezoekers. In de slotfase dikte Angelov de score nog aan tot 0-2. In de derde voorronde wacht het Italiaanse Chievo.

R. Skopje - Debrecen  4-1

Debrecen mag de Champions League dus vergeten. In Skopje beleefden de Hongaren een ware afgang. Vorige week kwam Debrecen niet verder dan een 1-1-gelijkspel en dus moest er gewonnen worden en dat hadden de bezoekers aanvankelijk ook goed begrepen. Na twintig minuten spelen lukte Sidibe de 0-1. Amper twee minuten later was alles wel weer te herdoen na een doelpunt van Nedzipi. Vanaf dan ging het van kwaad naar erger met Debrecen. Tien minuten voor rust scoorde Pejcic de 2-1 en niet veel later legde Trajcov de 3-1 tegen de netten. Dat zorgde voor de nodige frustratie bij de bezoekers. Net voor rust en net na rust kreeg een speler van Debrecen rood. Halmosi en doelpuntenmaker Sidibe waren de schuldigen. Net na de tweede uitsluiting scoorde Pejcic nog zijn tweede van de avond, maar dat deed er al lang niet meer toe. De bezoekers hingen dan al lang in de touwen. Het Franse Lille wordt voor de ploeg uit Skopje de laatste hindernis naar de Champions League. [AN]