Dynamo Kiev en Spartak Moskou door

Philippe Crols

Gisteren al kwalificeerde het Turkse Fenerbahçe zich zonder enig probleem. Vandaag, woensdag, stonden alle andere terugwedstrijden uit de tweede voorronde van de Champions Leauge op het programma. Dynamo Kiev en Spartak Moskou maakten daarin hun favorietenrol waar, al ging dat bij Dynamo wat eenvoudiger dan bij Spartak.

Dynamo Kiev - Liepaja  4-0

Nadat de Oekraïners vorige week in Letland de kwalificatie met een 1-4 uitzege al zo goed als zeker hadden afgedwongen, klaarden ze woensdagavond zonder problemen de clus. Liepaja werd met droge 4-0-cijfers naar huis gestuurd. Tien minuten voor rust opende Rotan de score voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam Kiev eveneens nooit in de problemen. Korea maakte er na twintig minuten spelen in de tweede helft 2-0 van. In de laatste vijf minuten kreeg de zege nog meer vorm. Rebrov en een tweede maal Rotan zorgden voor de 4-0-eindstand. Dynamo Kiev neemt het in de derde voorronde op tegen Fenerbahçe.

Spartak Moskou - Sheriff Tiraspol  0-0

Spartak Moskou gaat niet meteen met de grootste overtuiging verder naar de laatste voorronde van de Champions League. Nadat er vorige week in Moldavië een 1-1-gelijkspel werd behaald werd er thuis slechts 0-0 gelijkgespeeld. Spartak gaat dus door op basis van het gemaakte doelpunt op verplaatsing. Op weg naar de werkelijke Champions League moet het nu voorbij Liberec.