Europees avontuur voorbij voor Zürich en Valerengen

Voor het Noorse Valerengen en het Zwitserse Zürich is het Europese seizoen na woensdag reeds afgelopen. De Noren, die vorig seizoen nog door Club Brugge uit de Champions League werden gehouden, kwamen te kort tegen het Tsjechische Mlada Boleslav. Zürich verloor dan weer de burenstrijd van het Oostenrijkse Salzburg.

Salzburg - FC Zürich  2-0

De Zwitsers uit Zürich trokken weliswaar met een voorsprong naar Oostenrijk, maar echt ruim was de marge van 2-1 natuurlijk niet. De Oostenrijkers uit Salzburg openden net voor rust de score via ex-Stuttgart-speler Tiffert. Op dat moment was de thuisploeg dus al virtueel geplaatst voor de derde voorronde. Iets voor het uur benutte Zickler ook nog een strafschop voor de Oostenrijkers. Toch was het nog bang afwachten voor de thuisploeg, want de bezoekers hadden immers aan een doelpunt genoeg om alsnog verlengingen af te dwingen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet meer. Salzburg mag zo in een dubbele confrontatie met het Spaanse Valencia gaan uitmaken wie er naar de Champions League mag.

Valerengen - Mlada Boleslav  2-2

Valerengen stond er na het 3-1-verlies van vorige week al verre van denderend voor en het kon die scheve situatie in de thuismatch niet meer rechtzetten. De Noren moesten dus minimaal twee keer scoren, maar toen Brezinsky er net voor rust 0-1 van maakte waren er minimaal drie goals nodig om verlengingen af te dwingen. Toen Abraham bij de bezoekers iets over het uur rood kreeg wakkerde de hoop bij de thuisploeg toch weer aan. Zeker toen Vit de bal een ruim kwartier voor tijd in eigen doel verwerkte. Valerengen ging nu op zoek naar de volgende goal, maar werd vijf minuten voor tijd koud gepakt door een treffer van Kulic. Het was over en out voor de Noren en daar veranderde een late gelijkmaker van Holm helemaal niets meer aan. De Tsjechen hebben volgende week een afspraak met het Galatasaray van Gerets.