Foutje Kompany nekt HSV tegen Bremen

Harald Berings
| 0 reacties
Foutje Kompany nekt HSV tegen Bremen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In zijn eerste wedstrijd voor de Hamburger Sport Verein was hij nog de held als maker van de winning-goal. Maar in de halve finale van de Liga Pokal ging HSV mede door een duur foutje van Vincent Kompany ten onder tegen Werder Bremen.

De Liga Pokal is in Duitsland de traditionele voorbereiding op de competitie voor de topclubs die zich het vorige seizoen bij de acht besten konden scharen. In de kwartfinale had HSV al afstand genomen van Hertha Berlijn, na een doelpunt van Vincent Kompany. Vanavond namen de Noord-Duitsers het op tegen Werder Bremen, de club die hun vorig jaar in laatste instantie van de tweede rechtstreekse Champions League-plaats duwde.

Bij HSV stond naast Kompany ook onder meer Boubacar Sanogo aan de aftrap. De Ivoriaan, overgekomen van Kaiserslautern, tekende pas gisteren zijn contract in Hamburg, maar stond vandaag dus meteen tussen de lijnen. Het was ook uitgerekend Sanogo die de openingstreffer van Mohamed Zidan ongedaan maakte. De gelijkmaker kwam er na uitstekend voorbereidend werk van die andere nieuwkomer bij HSV, José Guerrero, deze zomer overgenomen van Bayern München.

Tot een kwartier voor het einde ging de wedstrijd aardig over en weer en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Maar toen kwam Nigel de Jong harder dan nodig in op Torsten Frings. De Nederlander mocht meteen inrukken en HSV stond met tien tegen elf. Frings had de charge blijkbaar goed overleefd, want in de slotminuten kon de Duitser profiteren toen Kompany onnodig balverlies leed. Frings schoot zijn team zo naar de finale, waar Werder het mag opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Bayern München, met Daniël Van Buyten, en Schalke 04. De Rekordmeister en de Königsblauen maken woensdag onder elkaar uit wie doorstoot naar de finale van de Liga Pokal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties