Hiddink ondersteunt WK golf voor voetballers

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Hiddink ondersteunt WK golf voor voetballers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guus Hiddink heeft zijn schouders gezet onder een nieuw project. Zo start vanaf volgend jaar het eerste wereldkampioenschap golf voor voetballers. Het toernooi wordt tussen 27 juni en 2 juli gehouden op Almenara Golf in Sotogrande in Spanje. De bondscoach van Rusland zal het project mee ondersteunen en heeft ook al laten weten zelf mee te zullen spelen.

Op het toernooi zullen een vijftiental landenteams vertegenwoordigd zijn. Ieder team bestaat uit vijf voormalige en/of actieve spelers en coaches. Voorts zullen negen Europese teams aanwezig zijn en de overige zes komen uit de rest van de wereld zoals Australië, Brazilië, Verenigde Staten,... Het hele gebeuren wordt georganiseerd door European PGA, de Europese golffederatie.

Het idee om zo'n speciaal toernooi te organiseren, is gegroeid uit het feit dat diverse voetballers in hun vrije tijd graag een balletje slaan. Zo zouden (ex-) voetballers als Marco van Basten, Bobby Charlton, Gary Lineker en Ronaldo een vrij hoog niveau halen.

Guus Hiddink is alvast enorm enthousiast over het initiatief: "Voetbal is mijn sport, mijn passie. Maar golf ook! In dit nieuwe evenement komen mijn twee sporten samen en daarom ben ik blij op alle mogelijke manieren te kunnen bijdragen aan dit toernooi."

Het is de bedoeling dat het toernooi ieder jaar opnieuw wordt gehouden, meteen na het afsluiten van de nationale voetbalcompetities. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties