Kaartenmachine fluit Standard-Steaua

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kaartenmachine fluit Standard-Steaua
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

De Portugezen van Standard Luik zullen het morgenavond in hun thuisduel tegen Steaua niet al te bont mogen maken want de Uefa duidde niemand minder dan de Rus Valentin Ivanov aan om de belangrijke partij in de laatste voorronde van de Champions League te fluiten.

Ivanov is de scheidsrechter die op het afgelopen wereldkampioenschap in Duitsland de wedstrijd in de achtste finales leidde tussen Nederland en Portugal. Na afloop van deze 'slachtpartij' werden 16 gele kaarten en 4 rode kaarten geteld, een record in de wereldbekergeschiedenis. 

Achteraf nog zei Fifa-baas Sepp Blatter dat de scheidsrechter zelf een gele kaart verdiend had, alhoewel bij een duidelijke analyse bleek dat het merendeel van de kaarten meer dan terecht was.

Ivanov floot na de wereldbeker al drie wedstrijden in de Russische competitie.  Tijdens de drie partijen samen was hij al goed voor 23 gele kaarten en één rood karton.  De Russische topscheidsrechter zwaait trouwens graag met de kaarten.  In Rusland haalde hij dit seizoen  gemiddeld meer dan zes keer per wedstrijd geel boven (statistieken).

In het verleden floot de Rus al Servië-Montenegro - België (0-0, nul gele kaarten!) en in 2002 Frankrijk - België (1-2, vier gele kaarten). Pikant detail: Standard pakte vorig seizoen de meeste gele kaarten (78) in de Belgische competitie en acht keer mocht een speler van de Rouches vroegtijdig gaan douchen. Standard is dus gewaarschuwd. [AN]

        

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties